Heta Linjen

Är det någon som minns Heta Linjen?

Dåtidens Facebook där man kunde prata flera stycken samtidigt.

Från början ringde jag och vågade inte annat än lyssna till samtalen. Avslöjad blev jag direkt om morsan oknackandes råkade komma in i rummet eller om jag råkade hosta. Ingen kunde se mig, ingen visste vilket nummer jag ringde från och ingen visste vad jag hette. Men jag minns den avslöjande känslan och hur jag kastade på luren när någon på linjen skrek:

– Ha…det är någon som tjuvlyssnar!

Det måste ha varit i slutet av -70 eller strax början av -80. Jag var nog oskyldigt nyfiken 14 eller 15 år. Morsan kunde inte förstå hur jag kunde prata i telefonen så länge utan att säga ett ord. Den klumpiga grå telefonen med snurrskiva var kopplad till en förlängnings dosa och sladden låg som en korvad snubbeltråd genom hallen hela vägen in i mitt flickrum.

Alla på Heta Linjen hade olika användarnamn som Blomman, Spike och Mysan och ingen använde sitt eget. Ljög gjorde man om sin ålder där man gärna plussade på några extra år. Likaså ljög man om sin position för hur flådigt var det att berätta att man bodde i Holmsund?

Jag har för mig att man från början kunde prata med hur många som helst på Heta Linjen men ganska snabbt var det någon clever person som tog över och organiserade det hela så man bara kunde prata fyra åt gången. Passade inte sällskapet la man bara på luren och ringde upp igen. Hade man tur så hamnade i ett annat chattrum och höll man andan utan att ge sig till känna…kanske man kunde få höra att just HAN med stort H var ute på linjen…nu för tiden är vi inne på Fejjan.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.