Det luktar ättika i hela Holmsund…

 

…så sur är jag i dag!

Att i nästan två års tid gått i skola på heltid och jobbat i stort sett varannan helg på ett äldreboende – tycker jag är fantastiskt duktigt gjort av mig. När man går i skolan är det dessutom sällan att man har kvällar och helger fri från plugg.

Det innebär att jag under två års tid varit ledig fyra dagar i månaden.

– Du har ju valt själv!

– Visst har jag valt själv och jag säger ju att jag är fantastisk!

Nu är det så att det vankas House of Metal i helgen – ett fenomenalt arrangemang som återkommer varje år. Naturligtvis har jag yrat till det och bjudit upp goda vänner från Lund och självfallet var den primära tanken att vi skulle besöka detta fantastiska arrangemang.

De ska mitt Lundbesök också göra.

Tillsammans med min make.

Samt några lokala goda vänner.

Själv så jobbar jag och får INTE ledigt!

– Det finns inga vikarier, är ett stående svar när man inom kommunen söker enstaka inarbetade semesterdagar som man lagligt borde ha rätt att ta ut.

– Det finns inga arbetslösa timvikarier på arbetsförmedlingen som vill jobba inom äldreomsorgen, är ett annat stående svar som ofta används.

Själv har jag massor av gånger påpekat just detta till ansvarig chef, att vi inga timvikarier har, och tryckt på problemet som skulle uppstå om halva personalstyrkan skulle drabbas av Calici eller Svininfluensan. Då måste kommunen beordra ut ordinarie personal och det kostar – oftast dubbelt så mycket.

Det finns alltså inga arbetslösa anmälda på arbetsförmedlingen i Umeå som skulle kunna tänka sig att jobba extra inom äldreomsorgen när en stackars House of Metalfantast för första gången på två år söker en ledig semesterafton.

Umeå är fantastiskt!

Att jag dessutom vunnit en biljett – gör mig piss sur!

2 kommentarer

  1. snawitz

    Och jag får inget jobb inom vård och omsorg, trots att jag har över 24 års erfarenhet.
    Arbetsgivarna föredrar att inte anställa oss över 50,varför vet jag inte. Förmodligen är det en kostnadsfråga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.