Är detta något att applådera?

5 juni 2008 klubbas beslutet om kraftigt försämrade sjukförsäkringar i riksdagen. Enligt SKL kan upp till 10 000 människor tvingas söka socialbidrag.

När beslutet fattades i riksdagen applåderades det livligt av de borgerliga riksdagsledamöterna.

/ Mattsson

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Kennet

  Borgarna tycker ju detta är bra.. sparka på de som redan ligger ned är ju deras filosofi!

  Se till att Maud och Reinfeldt blir arbetslös den 19 september! Rösta rött!!

 2. Icke-socialist

  Ja, ni på vänsterkanten gör verkligen allt för att försöka svartmåla alliansen! Det är valår i år och angreppen från vänsterhåll kommer att vara oändliga i antal. Jag och många med mig vill INTE ha tillbaka den rödgröna röran med massjukskrivningar och utanförskap. Ni har inget alternativ att erbjuda, varför ska ni samarbeta med kommunisterna (eller du kanske är kommunist själv?!). Folket i öststaterna blev överlyckliga när kommunismen föll, men i Sverige ska den accepteras! Helt sjukt när man tänker på de brott som begåtts i kommunismens namn!

 3. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Icke-socialist (2010-02-25 19:00)
  Jag kommer att peka på de saker jag tycker alliansen gör fel och kan lugna dig med att säga att någon kommunist är jag inte. En rödgrön regering ser jag däremot framemot till skillnad från dig.
  / Mattsson

 4. daniel

  naturligtvis applåderar våra folkvalda representanter till en ny chans för människor som ligger utanför arbetsmarknaden. Du bör vara medveten om att detta förslag hade kommit från Socialdemokraterna och röstats igenom om inte alliansen varit i ledning. Om du är osäker sätt dig in i frågan på allvar och titta hur frågan har behandlats och diskuterats bland politiker från olika håll. Det krävdes en förändring. Att den blivit en politisk fråga är bara för att det är en känslig fråga och i början kommer många människor att hamna i kläm vilket är tragiskt. Tro inte att människor är hjärtlösa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.