Ett regeringsskifte lönar sig

Industriarbetaren tjänar 800 kronor per månad eller nästan 10 000 kr per år med den rödgröna politiken. För IF Metallarbetaren visar industrikrisen tydligt att vem som helst kan drabbas av arbetslöshet.

 

De rödgröna föreslår att jobbskatteavdraget är kvar för alla med inkomster under 40.000 per månad, men att avdraget minskas med 150 kronor per månad för att betala de ökade kostnaderna för en bättre a-kassa.

Ett regeringsskifte ger en industriarbetare 800 kronor mer per månad i plånboken. 

Klicka på länken för att ladda ner flygbladet:

>>MINDRE PENGAR I PLÅNBOKEN<<

/ Mattsson

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. Peter Söderlund

  Jaså jobbskatteavdraget var inte så illa ändå? Ska sossarna nu vinna röster med samma politik som de ända fram till nu hävdat ”spelat på människors lägsta instinkter”?

 2. Steffe

  Ja vad säger man dom väder kappan efter vinden, vilken tur att du lyfter sådana här frågor som Aliansen redan har, rösta rätt=Aliansen.

 3. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Peter Söderlund (2010-09-13 22:24)
  Jobbskatteavdraget blir kvar och det va länge sedan sossarna gick ut med det, skillnaden är att det finns en gräns vid en inkomst över 40.000. Vilket gör att man kan finansiera att återställa A-kassan och rätta till en massa orättvisor och ohumana reformer som alliansen ställt till med.

 4. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Steffe (2010-09-13 22:49)
  Okej, vill alliansen sänka a-kassan till 90 kr för alla?intressant….
  Du bör nog läsa på dig Steffe för att inse att innehållet skiljer sig ordentligt. Det ena paket är härsket och det andra står sossarna för, Det enda riktiga arbetarpartiet.
  Kan man inte ta ansvar för den anställde då den blir sjuk,arbetsskadad eller arbetslös då ska man inte heller kalla sig arbetarpari, eller hur Moderaterna?

 5. Sosse

  Det lönar sig verkligen med ett regeringsskifte.. fakta är att sverige har väldigt många arbetslösa – och det är inte lönsamt.

  Moderaterna har sänkt skatterna med 70 miljarder, 60 procent av dom har gått till de 10 % rikaste i landet.

  Är det en fördelningspolitik som är bra?

  Sen har fixat bort 25.000 jobb i välfärden – och i Vindeln lovar M fler händer i vården – snacka om dubbelmoral. (S) finanserar i sin budget 12 miljarder mer till välfärden.

  Byt regering nu!!

 6. Hågge

  Fråga 1.
  Om 10 procent gick till dom rika, vart gick dom andra 50 procenten?
  Fråga 2.
  Är det bra för svenska arbetsmarknaden att A-kassan höjs? och på vilket sätt ska vi få ”soffliggarna” att söka jobb?
  Fråga 3.
  Varför skylle man på alliansen att 25.000 jobb har försvunnit när vi nyss gått igenom ett av världens största ekonomiska kriser, Har det INGET med det att göra eller kommer jag att få ett svar liknade, ”till en viss del” ?
  Fråga 4.
  Hur många miljarder kommer sossarna att satsa på pansionärerna?

  Enkla frågor, enkla svar.

 7. (S)

  1. De resterande 40 % av säkningarna går till de övriga 90 procenten, men 60 % dvs mer än hälften har bara 10 % tagit del av.

  2. Ja! Soffliggarna är en väldigt liten del, och de kommer söka jobb genom af:s försorg. Aktivteter i form av praktikplatser m.m kommer utökas (och utbildning). I nuläget finns över 400 tusen a-lösa, och det är tillgången som är problemet.

  3. 25.000 jobb ur välfärden har försvunnit, och det har inte vart någon lågkonjunktur i den sektorn – alltså borde väl jobben vart kvar där? LKruxet är att Alliansen har urholkat statskassan genom skatte sänkningar

 8. (S) igen

  svar 4.

  De kommer bl.a se till att skatteklyftan som alliansen införde tas bort. I dag skattar pensionärerna betydligt mer än vi som arbetare, även sjuka och arbetslösa betalar mer skatt – vilket för mig är galet.

 9. Hågge

  svar på fråga1.
  Är det en dålig sak att rika får en skattesänkning? ett mkt fåtal av dom kanske köper en lyx merca, men väldigt många av dom INVESTERAR, och den som tycker att investering är en dålig sak är helt bakom flötet.
  Vi ska vara glada att dom har pengar och får mer pengar att investera i.
  svar på fråga 2.
  Är en höjd a-kassa lösningen på det?…öhhh
  utbildning och praktikplatser är inget jobb, däremot dras det nytta av det från företagen och det måste ju betalas av någon.
  svar på fråga 3.
  Vilken sektor menar du, förklara exakt.
  svar på fråga 4.
  fick inte svar på frågan

 10. Blå Skåpet

  Om Socialdemokraterna vinner valet, kommer de då att återbetala de 250 miljarder som Göran Perssons regering plockade ur AP-fonderna? Det är pengar som verkligen skulle kunna innebära ett rejält tillskott till pensionärerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.