Home-service

Jag fick göra en akututryckning igår. Min syster ringde yrvaken från ambulansstationen i storstan och undrade om jag kunde avvara lite tid. Min systerson skulle nämligen på partaj och hon hade lovat att sy upp ett par vita arvegods-jeans. Det där hade hon förmodligen stoppat längst bak i hjärnan när hon som stressad fyrabarnsmamma åkte till jobbet för att vara borta några dygn. Långt från symaskiner och vita jeans

Nu var hon nyväckt klockan tre denna lördag eftermiddag av sin son, som undrade hur det hade gått med byxorna. Tja, det hade ju inte gått alls och hon fick vackert förklara för sonen att det var kört.
 
Men det tänkte inte sonen godta.
”Kan du inte ringa Mojja? Hon kan sy och hon har ju TVÅ timmar på sig” förklarade han.
Så min syster ringde. Jag stoppade in symaskinen i bilen och åkte hem till systerson som stod beredd med jeansen i handen på köksgolvet. Anton följde med som hantlangare eller var det sällskap?
Jag kände mig lite som någon ur ”Arga snickaren” , ”Roomsevice” eller ”Nannyakuten” när jag störtade in i syrrans hus med min ”verktygslåda” i ena handen och stod öga mot öga med min förvånade svåger som just blivit informerad av sin son att han väntade besök.
Det kanske är en helt ny programidé? Tänk er inledningen, helst med Helge Skogs berättarröst.
 
Det här är Måns Eriksson. Han ska på fest på lördag. Han har plötsligt upptäckt att kläderna han tänkte ha inte är klara. Vad ska han göra nu?
Måns ringer kanal X:s akutnummer och ber om hjälp. Ska Mojja hinna dit i tid för att han ska kunna ha sina vita jeans på festen?
 
Well. Vi provade, mätte, klippte, nålade, sydde och provade igen. Och så andra benet samma sak.
Han var galant klar till partajet med röd skjorta, nitbälte och allt. Kanske fick syrran en stunds extra och definitivt välbehövlig sömn också.
Mig gick det ingen nöd på. Jag åt en halv middag med svågern och pratade lite hockey innan Anton var tvungen att åka hem och mjölka kon.
 
Redo för party. Rock´n roll pals!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.