Sanningens ögonblick

Jag har fått upprättelse. En många år gammal strid är över. Åratal av smädande är glömt. Det gäller bara att bida sin tid. Förr eller senare kommer sanningen alltid i kapp.
Ända sedan barnen var små har jag med en dåres envishet hävdat att ”när jag var liten” så fick man börja öppna vissa adventskalendrar på första advent. Min man har skskat på huvudet och sagt att en adventskalender alltid har 24 luckor och att man börjar öppna den 1 december. Punkt slut.

Jag har aldrig gett med mig. Jag har ett bildminne från när vi var på ICA och hämtade gratiskalendrar på julskyltningen den första advent. Och jag kommer så starkt ihåg de där luckorna som var märkta med 29/11 eller 30/11.
På senare år har min man fått hela min familj med sig. Alla barnen. Särskilt de tre äldsta som tagit pappas parti och kallat mig mytoman! Enligt dem öppnas alla adventskalendrar 1 december.

Varje år har jag tänkt ringa till min minnesgode lillebror Lars för att få hans stöd. Han måste komma ihåg samma sak som jag! Men jag har misstänkt att min man skulle börja kalla dessa kalendrar för ”nordmalingsfenomen”.
 
Men, som sagt, skam den som ger sig. För när jag skulle gå ut ur kyrkan i Huddinge låg där på bänken en trave av Svenska kyrkans kalendrar. Mina ögon föll direkt på de magiska luckorna märkta med 29/11 och 30/11!
Jag tog en hel hög med bevismaterial och därtill hörande inbetalningskort till bistånd.
Sen skred jag till verket och började min triumferande utdelning med en till dottern i Huddinge. Min man ryckte lite på axlarna och sa ”jaha, ser man på” följt av ” det var väl ingen jättegrej direkt” och ”du är rolig du” !
HA! Lätt för honom att säga som trakasserat mig och mitt adventskalenderminne i årtionden.
 
Hela veckan har gått i segerns tecken! Jag har diskret lagt fram en kalender här och en kalender där. Jag såg fram emot den ultimata finalen när storsonen skulle komma hem i helgen, men han stannar i stan och pluggar. Jag kommer nu att skicka honom en kalender. Som en ren upplysning. Ingen, jag säger INGEN, i min familj ska undgå att sanningen äntligen har segrat!
 
Hur min dotter ser på saken kan ni läsa i hennes blogg HÄR
 
Nu är det bevisat. Tack Svenska kyrkan. I år blir det verkligen julefrid.

10 kommentarer

  1. Berith

    att jag inte vetat detta… jag har kalendrar liggande eftersom det inte stämt med 1:a adventsdatumet. hade det stått 1-24 hade jag kunnat ge bort dem för länge sen…

  2. Catta

    Ah, du hade bara behövt kontakta mig så hade du fått medhåll och rätt svar. Visst fanns det kalendrar som öppnades innan 1/12 ju!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.