Sverigedemokraterna har receptet

Nu har hela familjen varit iväg till skolmatsalen för att rösta. Fyra röstberättigade var vi i Nordmaling och Sofia röstar ju i Stockholm. Men både Anton, Isa och systerdotter Linn följde med oss och röstade. Vi har sedan barnen varit små alltid gått tillsammans alla för att rösta.En självklar rättighet och skyldighet man har och som man tidigt vill få barnen att förstå. 

Det har varit livliga politiska diskussioner här hemma. Mycket stötande och blötande av åsikter.  Anton kom hem från skolan en dag och var mycket bestämd över hur han INTE skulle rösta. ”Inte på Folkpartiet för de vill ha mer läxor och absolut inte på Sverigedemokraterna för de är rasister ”
 
Just Sverigedemokraternas varande är en av de saker som tilldragit sig störst intresse. Ingen i familjen skulle någonsin kunna tänka sig att rösta på dem, men alla ville se vilka som skulle kunna tänkas stå på deras fullmäktigelista i Nordmaling.
Så när paketet med valsedlar delades ut till hushållen kastade vi oss över det.
Vad som stod på SD:s valsedel? Ingenting. Absolut ingenting. Inte ett namn.
 
Men eftersom jag är emot resursslöseri så hittade jag ett användningsområde för SD:s valsedel.
Återvinning. Det enda sunda den egentligen kan användas till, enligt min åsikt.
Lite extra pikant blir det kanske när man inser att det där är receptet på ”invandrade” tortilla-bröd. SD har receptet- fast kanske inte riktigt på det sätt som de hade tänkt sig.
 
Valsedeln  gick i alla fall att använda som kladdlapp för receptet på tortillabröd.

5 kommentarer

  1. Thom Zetterström

    Valmyndigheten har i uppgift att placera ut blanka valsedlar till samtliga partier som fick 1% eller mer i föregående val. Därav såg ni ”blanka” röster. De valsedlar med namn på ansvarar partiet själv för att leverera till valplatsen. 🙂

    Kan inte låta bli att ställa fråga hur definitionen utav ordet ”rasist” lyder hos Lundqvists. Jag slog upp ordet i Svenska akademins ordlista och känner inte igen mig.

  2. Monica Lundqvist

    Svar till Thom Zetterström (2010-09-20 19:51)
    Tro mig, ingen var ledsen över att det inte finns någon som vill företräda SD i vår kommun., Vi är tvärtom stolta över att vara Västerbottningar, eftersom vi i det här länet inte medverkade till SD:s mandat i riksdagen. För en 14-åring som min son kan det definitivt te sig rasistiskt att hans bästa kompis från Burundi aldrig skulle ha fått flytta hit om SD fått bestämma. Den helt korrekta definitionen är inte rasism utan rasdikriminering och där är min uppfattning solklar vad gäller SD. Det är smart att vara politiskt korrekt, men vi väljare måste ändå se vad politiken får för konsekvenser.

  3. Bakarn

    Det förekommer tre slags valsedlar om du skall vara korrekt partivalsedlar namnvalsedlar och blanka valsedlar.
    Valsedlarna är alldeles utmärkta anteckningsblock om man limmar ihop den med baksidan upp.

    Den använda partivalsedeln har baksidan fram vilket är en bedrift. Den är inte blankt tom, Thom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.