Inlandsisen


Så här såg det ut när jag kom fram till mamma i Ockelsjö idag. Huvva.

Inlandsisen slog till idag. Det började som sagt var i Gräsmyr och när jag väl kom fram till morsan så var det fullständigt vinterlandskap. Jag som åkte iväg från ett soligt och torrt Nordmaling med foppatofflor på fötterna fick klafsa genom decimeterdjup klibbsnö.

På vägen hem körde jag i snigelfart med sommardäcken föratt hålla mig på vägen. Uppe på Hössjö-berget blåste det full storm och det drevade sursnö över hela vägen. Sällan har jag varit så glad över att komma ut på en bar E4 som idag. Men nu är ordningen återställd. Gräsmattan lyser så grön och fin så.

Med risk för att låta som 300 år gammal så erinrar jag mig vintern 1992 när det kom en halvmeter den 14 oktober. Snö som sedan låg kvar hela vintern. Det var totalt kaos. Jag skottade snö hela den dagen medan barnen löpte amok inne i huset.  Min kompis från Järnäsklubb och hennes barn fick bo här några dagar eftersom de blev utan ström och vatten. Min man kom hem från postturen dödstrött vid åtta på kvällen.
Jag tycker det just nu känns som att jag skulle platsa i den där Monthy Python-sketchen om den som åt grus och sov på jordgolv förr i tiden.

2 kommentarer

  1. Anna-Carin

    ”Vi bodde 150 personer i en skokartong på motorvägen, varje morgon fick vi städa motorvägen med en tandborste”…..typ så?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.