Saker man aldrig trodde man skulle göra om

Jag har just varit nere på Höstmässan första varvet. Det lär följas av fler. Vi är några i familjen som lönearbetar där och några som arbetar ideellt. Jag fick dessutom skrapa rutorna i morse. Usch!
Huset och sovgästerna är under uppvaknande, hälften sover, hälften sitter vid frukostbordet.
Själv bakar jag tårta, vilket i och för sig inte låter så märkvärdigt. Det är det väl inte heller.
Saken är bara den att jag aldrig trodde jag skulle stå och göra tårtor med DIsneyprinsessor på igen. Jag trodde liksom att de här barnkalasen med prinsessutstyrslar och avancerade bakverk försvann i och med att barnen växte upp.
Det gjorde det uppenbarligen inte.

Julia har nämligen sitt 19-årskalas ikväll. Disneymaskerad. 14 snart 20-åringar utklädda till Disneyfigurer. Jag har fått damma av min kreativitet och tillverka maskeradkläder. Källarvåningen är fylld med Disneygrejer och dukat långbord i bästa prinsess-stil. Och tårtan ska förstås vara höjdpunkten.
Försök själva att göra en kompakt fudgetårta som blir hög som en balklänning!

Julia har återupplevt sin barndom, packat upp alla leksakslådor och suttit i berg av barbiedockor och klänningar. Häromkvällen när hon dansade uppför källartrappan sken hon som en sol.
"Mamma, du skulle nästan tycka  det är obehagligt om du visste hur roligt jag tycker det här är".

Well, just nu när jag kavlar gul marsipan för glatta livet så kan jag nog känna av det där obehaget! Men vad gör man inte för sina barn när det är barnkalas? Frågan är bara när vi går över på lite mer vuxna smörgåstårtor?

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.