Flyttplaner

Min man avskyr verkligen vintern. Han hatar snö och kyla. Och han blir mer och mer övertygad om att vi bor på absolut fel ställe.För att stå ut roar han sig med att drömma. Den här vintern har jag hört det oftare än vanligt.
”Vi borde flytta”.

När vi var i Göteborg i våras ville han flytta till mellansverige. När en av våra vänner flyttade till Trelleborg var maken helt inställd på detta var perfekt. Lång sommar, ingen vinter. I Sverige. Nära barn och annan släkt.
”Vad säger ni barn, ska vi flytta till Skåne?”
Gensvaret var väl inte sådär väldigt stort. Särskilt inte från Anton som tyckte att Kiruna var ett trevligt ställe när vi var där och såg hockey för ett par år sedan. En rundtur i ishallen före match fick honom att se Kiruna som ett tänkbart alternativ för sin ultimata målvaktsutveckling. Där hängde nämligen planscher på klubbens målvakter genom tiderna, bland annat Andreas Hadelöv, Pekka Lindmark och Göte Wälitalo
 
När det nu vräkte ner snö som värst i Skåne så slog jag strategiskt på väderleksrapporten för att få min man på andra tankar.
”Du ser ju vad det VRÄKER ner i Skåne. Vill du verkligen bo där??”
Nej, det ville han ju verkligen inte. Dagen efter kom han hem och hade andra planer.
”Barn, vill ni flytta till Sydeuropa?”
 
Nu konstaterar jag att hela Europa är i gungning. Tyskland har haft närmare 20 minusgrader och folk fryser ihjäl i Polen och Tjeckien. Italien har fått mycket snö på en del håll, medan regnet istället vräker ner på lägre höjder och längre söderut. Översvämningar i Venedig och Rom. Två antika murar kollapsade på de arkeologiska områdena i italienska Pompeji på onsdagen, troligen på grund av skyfallen i området.
”Vill du verkligen bo där??”
 
Det är bara på Cypern det verkar vara varmt, men det kändes lite begränsat. Israel lät inte heller som ett tryggt alternativ. Så jag undrar var han tänker flytta härnäst? Afrika?
Den dagen han bestämmer sig för det, blir det säkert snökaos där också.

4 kommentarer

  1. Monica Lundqvist

    Svar till Marja (2010-12-04 00:17)
    För en reptilrädd människa som jag, känns ett land där man måste hägna in poolen för alligatorerna inte som en riktigt bra permanent lösning! Jag tror inte mina nerver klarar mer än en kort semester där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.