Tre-noll och match på håll

SM-finalen pågår för fullt. Jag sitter på behörigt avstånd några meter bakom vardagsrumssoffan där de fem Skellefteåanhängarna trängs, och jag ser alltså matchen på lite håll. Varför?  Det finns flera anledningar.

Jag är livrädd för att jag ska råka skrika Jaaaaaaa…. när Pelle Prestberg gör mål. Inte för att jag håller på Färjestad, utan bara för att vanan sitter i sedan han spelade i Leksand så sent som i fjol. Och OM jag skulle råka göra det av misstag, är risken överhängande att jag är ensamstående inom en mycket snar framtid. Typ ikväll.
Dessutom gjorde Skellefteås Bellemare ett dåligt byte vid Färjestads 2-0-mål och då känner jag mig genast ansvarig eftersom han ju också är exleksing och fick sitt genombrott i Leksand dit han kom som ung fransman.
Och när Färjestad gjorde 3-0 gjorde Hadelöv ett lite tveksamt ingripande och tänk om jag då skulle råka säga att de borde slänga in andremålvakten Joakim Eriksson som spelade i Leksand i fjol?
Man får nämligen ALDRIG klaga på Hadelöv. Det får bara Skellefteåfansen.
Nä, jag tror jag sitter kvar här på min kant så det inte hoppar ur någon groda. Jag hade ju tänkt få fortsätta att tillhöra familjen. Och alla vet ju att det inte finns något svårare än att leda en hockeymatch med 3-0….

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.