Överbevisad

Jag har sedan 08.00 suttit i telefon med skolväsende i olika former och tro mig, jag börjar fullständigt tappa tilltron till att folk på olika positioner i skolvärlden vet vad de sysslar med och än mindre har gått den där charmkursen som alla inom ett serviceyrke borde ha. För ja, jag tycker fortfarande att elever ska få hjälp, kalla det service, med gymnasieval och annat sånt viktigt som faktiskt påverkar hela deras framtid. Och nej, det är inte ens för mitt eget barns räkning, utan för ett annat barn som tycks falla mellan stolarna i precis vartenda hål som finns att tillgå i det här systemet. Hål som skulle kunna undvikas om det satt rätt personer på rätt positioner och inte de som tycks ha som valspråk att göra minsta möjliga arbetsinsats.
Ja, jag är en smula upprörd.

Men så får jag då plötsligt ett samtal från en person som hamnat rätt. En rektor på Dragonskolan som ”jag skulle lämna ett meddelande till och som skulle ringa upp under dagen”. Ni vet, när man ägnat tre timmar åt att jaga rätt folk, så har man redan räknat ut att den där rektorn kommer givetvis inte alls att ringa, eller så ringer han fem i fem i eftermiddag.
Därför älskar jag att bli överbevisad. Jag hade gärna fel.
Rektor Henrik Ragnvaldsson ringde inom en kvart, var klar, redig och tillmötesgående och löste mina problem fortare än en gris blinkar . Och var dessutom tacksam för att jag tänkt ett steg längre (än inkompetensen som strulat till det) och löst det som annars skulle ha blivit hans kommande problem.

Nu ska jag bara se till att den här andra ungen får iväg ansökningar om busskort och annat som de förväntas fixa själva, för annars blir det en obehaglig överraskning att man får betala 70 kronor för att ta sig till skolan varje dag.

Och sen ska jag ta itu med försäkringskassans nya utskick som jag som fembarnsmamma har fyllt i ungefär en miljon gånger. Hur svårt kan det vara att ha ETT system och register som fungerar? Vad kostar det att ha handläggare som ska sitta och gå igenom dessa blanketter om studiebidrag kontra barnbidrag gång på gång? Samma med flerbarnstillägget som numera ges om man har mer än ETT barn i skolålder?
Allt ska effektiviseras. Jag tycker att allt blir krångligare och långsammare. Tantvarning på mig?

4 kommentarer

  1. Thom Zetterström

    Du vet, finns det inga riktiga jobb till människorna så får staten ta sitt ansvar och hänvisa folk till ”hitta-på-jobb” på myndigheter som Försäkringskassan med flera. För att det inte ska bli för många sysslolösa så får var myndighet sitt eget datasystem och dina uppgifter går endast att registrera en gång, vill det till någon förändring ja, då får du börja om från början. 🙂

    Sköt om Er!

  2. svenne

    Eftersom ni är så negativ på allt som rör kommunen så vore en ganska bra ide att flytta från kommunen tillen annan. Där allt är grönare. sen vore det en ganska bra ide att ringa på rätt ställe på en gång:)

  3. Monica Lundqvist

    Svar till svenne (2012-08-17 12:34)
    Allt som rör kommunen var väl att ta i? Jag är född och uppvuxen här och tycker att väldigt mycket är bra här. Men det som inte fungerar bör man ändra på. Det tråkiga är att jag dessutom ringde rätt redan första gången, men när de som är anställda för att kunna dessa frågor inte varken kan svara, eller ens bemöda sig om att ta reda på rätt svar, så blir man tyvärr tvungen att ägna sin dag åt att göra deras jobb – trots att mina skattepengar går åt till vederbörandes lön. Sånt är irriterande och inte rätt.

  4. Monica Lundqvist

    Svar till Thom Zetterström (2012-08-16 12:03)
    Faktum är att ibland så skulle jag verkligen gilla kontrollsverige med full registrering. Det skulle förmodligen gynna de som försöker leva efter reglerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.