Naturbilder .. Luffen 5 Sorsele – Ammarnäs

 

Inlägg 5 dag 6. Idag gick jag en kortare bit från Karlsgård till Långtjärnsvägen. Vädret lockade inte till någon längre tripp. Det blåste ganska kraftig motvind och var ganska kallt också. Den här färden gör jag ju bara för mitt eget höga nöjes skull så då inväntar jag varmare väder för nästa etapp.

 

När jag kommer över krönet från Karlsgårdshållet så blir jag alltid påmind om min vän Leif Hedlund som hastigt gick bort under första  coronaåret. Han brukade hjälpa mig med en del namn på bloggen när jag visade gamla foton från trakten. Vi kom att prata om de här bergen. Han rättade mig om Renberget som jag hade fått fel uppgifter på. Då frågade jag var berget till höger hette…-Ja a, sa han den har nog inget namn men det var där jag sköt den där storoxn. Ja men då kallar vi den för Storoxknös´n tyckte jag. Han skrattade och sa ..- Ja vi få väl göra he. Det var den sista gången jag pratade med honom.

 

Det är rätt mycket ungskog här och kalhyggen så en dag som idag blåste det kallt från isen på Storvindeln.

 

Nu börjar jag skymta de snöklädda fjällen. Om någon vecka kommer björklöven att börja slå ut. Den första ljusgröna grönskan mot de mörkgröna granarna, de blånande fjällen och den vita snön gör våren magisk.

 

Jag har inga fler foton att visa idag. Det får bli mera nån dag senare när värmen kommer.

Min färd för dagen slutade vid Långtjärnsvägen med en kaffestund i skogen medan jag väntade på Ammarnäsbussen. Vi får hoppas det blir intressantare framöver med djur och fåglar.

Ha det bra tills vi hörs igen!

 

2 kommentarer

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Richard! Det låter trevligt. Jag vet inte vem du är eftersom jag inte ser ditt efternamn men det är roligt ändå att du hör av dig. Idag har jag en vilodag och kanske nån dag till. Det blåser kallt från isen på Storvindeln. Jag tänkte att det blir lite orättvist för byarna i den första avdelningen för det blir finare bilder uppöver när grönskan och fåglarna kommer. Men jag får väl ta någon fotodag i de byarna när jag gått klart.
      Jag tycker väldigt mycket om folk i alla de här byarna. Jag har ju varit bekant med dem när jag jobbade på posten. Alla människor har en egen historia som är värd att lyssna till.
      Tack så mycket för din snälla kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.