Sång och politik

Ikväll är det åter dags för söndagkvällarnas begivenhet: att sjunga! Varje söndag övar byarnas kör Byastämman i bönhuset här i Strand och det är otroligt roligt! Min svärmor är också med och var den som drog med mig dit efter nästan tre års övertalningsförsök.

Nu har jag i och för sig missat en del sångkvällar eftersom jag har gått politikskolan som Centern arrangerat under hösten och vintern, men det har också varit väldigt roligt och lärorikt. Den dag och tid som passade bäst för oss deltagare visade sig vara just söndag efter barnens nattning, d.v.s. kl 20-22. Så kan det bli när småbarnsföräldrarnas politiska intresse väcks!

Byastämman har säkerligen klarat sig utmärkt utan mig de tillfällen då det har varit politikskola, kanske låter det bara ännu bättre de gångerna som jag inte är med!? Jag minns min mans ansiktuttryck när jag meddelade att jag skulle börja i kören, det var obetalbart! Jag får väl skylla mig själv som låtit honom höra min köra-bilen-version av "Let me entertain you"…

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Olofsson

    Lycka till och skyll dig själv nu när du kastat dig ut i cyberrymden. Blottad och lite skyldig är du att bevaka och artigt svara på kommentarer. Livspusslet blir lite kärvare när konkurrensen om din uppmärksamhet hårdnar. Vissa klarar 1000 bitars snabbt och elegant medan andra oförtrutet försöker passa in små bitar i sitt lilla sammanhang. Orädd och ”bra på fötterna” är inte dåliga egenskaper du besitter när du i din första egna blogg kastar loss med världens miljö. Vi bryter ner det till Vännäsnivå rannsakar oss själva, bejakar våra åsikter och spottar i nävarna, det enkla är det svåra.

  2. Stina Jansson

    Svar till Maria Olofsson (2010-04-18 18:18)
    Hej Maria! Det här livspusslet är ibland en riktig plåga men jag har faktiskt upptäckt att det inte gör så mycket att det tillkommer fler bitar så länge de inte är kantiga och kärva att foga ihop med de övriga! D.v.s. färgglada bitar som gör tillvaron mer kreativ & inspirerande är helt ok. Bloggandet, körsången och det politiska engagemanget är definitivt pusselbitar i starka, roliga färger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.