Här svänger det minsann!!

Idag presenterades ytterligare en opinionsundersökning, denna gång av Novus Opinion & TV4. Den visar att det är mycket jämnt mellan blocken, endast 1,0% jämfört med 5,8% i föregående mätning. Den skillnaden är faktiskt så liten att den inte är statistiskt säkerställd.

Man har intervjuat 2 000 personer under tiden 27/4 – 10/5 2010. Alliansen noterar starkaste stödet (46,5%) och oppositionen det svagaste (47,5%) sedan 2006. Förändringen förklaras främst av att M ökat med 3,1 procentenheter till 31,2%, samtidigt som både S och Mp backar (-2,2 resp. -1,4 procentenheter). V ökar med 1,1 procentenheter, medan stödet för C, Fp och Kd förändrats ytterst lite sedan senaste mätningen.

Oroväckande är det ökade stödet (+1,0 procentenheter till 4,6%) för Sverigedemokraterna (SD). Andelen osäkra väljare är i den här mätningen 14,3%, och det vill nog till att vi får så många som möjligt att verkligen gå och rösta 19 september!

Och så var det en sak till. Novus konstaterar att förändringen jämfört med föregående mätning inte är statistiskt säkerställd för något av partierna.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.