Ledig arbetsdag

Det är konstigt att det är så skönt att arbeta på en ledig dag! På Kristi himmelfärdshelgen brukar vi alltid försöka hinna med en massa jobb som släpat efter, både inomhus och utomhus. Det är härligt, särskilt när vädret är så ljuvligt som idag.

Så nu på förmiddagen har vi röjt i röran här inne, dammsugit etc, och nu blir det utomhuslunch med barnen och sedan krattning av gården. För jag räfsar inte gården, jag krattar den. Så säger man där jag kommer ifrån och det tar jag mig friheten att fortsätta med!

Det är lustigt förresten det där med olika uttryck i olika delar av landet, avdelningen pannkakor – plättar kan man ju avhandla hur länge som helst, likaså om det heter "en sudd" eller "ett sudd", "en apelsin" eller "ett apelsin".

Dialekter, lokala uttryck och talesätt tycker jag är jätteintressant och som inflyttad stöter jag ibland på sånt som känns väldigt främmande och rent av svårförståeligt. Jag kommer säkerligen att återkomma inom det ämnet fler gånger, nu hägrar utejobbet!

Ha det gott!

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-13 15:11)
    Samma redskap – olika benämning! 🙂
    När det gäller krattningsdon föredrar jag för övrigt plastmodellen.
    Men tack för omtanken i alla fall, det har gått hur bra som helst att kratta även om vädret inte var fullt lika ljuvligt efter lunch som före!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.