Ovanlig fångst – Nemo?

Barn hittar på mycket fantastiskt medan föräldrarna försjunker i sitt. Medan jag under en halvtimme eller så har kollat igenom vad som hänt på Vännäsbloggen under helgen har jag hört min dotter tassa omkring på övervåningen, och ibland undrat vad hon har haft för sig.

När barnen blir helt tysta och håller på och rumsterar med något är det dags att kolla upp vad de håller på med egentligen, och så gjorde också jag.

"Jag har fångat en fisk" säger dottern stolt, och visar upp en plastpåse med en liten, liten fisk. "Titta vad söt den är! Jag tänkte ha den i mitt rum ett tag."

Det visade sig att fisken fångats ur akvariet, och att hon sedan fyllt upp påsen med kranvatten och prydligt förslutit det hela med en påsklämma. När vi hade pratat om det ett tag förstod hon att fisken behövde få komma tillbaka till akvariet, men hon ville först få hålla påsen och "sin" fisk ett tag.

När ordningen var återställd och fisken simmade lugnt i sin vanliga miljö sa min dotter lillgammalt: "Jaha, det gick ju bra det där. Som Nemo ungefär!"

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag kan föreställa mig hennes stolthet och glädje över sitt fiskafänge och även ditt pedagogiska sätt att få henne att förstå att fisken absolut måste få komma tillbaks till sin hemmamiljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.