Attraktiv och inflyttningsbar

Jag har varit i Boden ett par dagar den gångna veckan. Det var genom jobbet med långa dagar i ett förbränningslab, men den lediga tid jag hade under dessa dagar använde jag till stor del till att se mig omkring i samhället.

Vad jag vet har jag bara varit i Boden en gång tidigare. Det var många år sedan nu, en familjesemester där vi på ett nästan parodiskt sätt letade Bodens fästning ("Nämen hur svårt ska det vara att hitta den där fästningen egentligen??").

Den här gången brydde jag mig inte om fästningen utan ville mest se mig omkring och upptäckte snart att Boden är ett riktigt trevligt ställe. Efter bara ett par timmar kom jag på mig själv med att tänka att här skulle jag kunna tänka mig att bo. Inte bara besöka utan faktiskt bo.

Vad är det som gör att man känner så ibland? Det har bara hänt mig ett fåtal gånger tidigare och då har det rört sig om större städer som har lockat mig med sitt utbud av olika saker. När det gäller Bodenvistelsen var det flera saker som attraherade mig, och en del av dessa kommer jag att ta med mig i det politiska livet i form av förslag för att öka Vännäs attraktivitet. För även om Boden är en liten kommun (28 000 invånare) som förmodligen lider en del av att ligga i skuggan av grannen Luleå så var helhetsintrycket framtidstro. Man satsar på stort och smått och det syns. Det kanske är det som är så tilltalande?

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.