Något att apa efter?

Jag och familjen är på besök i min gamla hemstad Sundsvall där Gatufesten pågår för fullt, från måndag till söndag. Framför allt är det torsdag till lördag som de största artisterna uppträder och det mesta festandet sker och under många år var jag en av de trogna gatufestbesökare som inte ville missa en enda dag av denna årets begivenhet. Det är en hel del nostalgi som kommer över mig en sådan här helg…

Tyvärr blir det under många av de många stadsfesterna runt om i landet mycket ungdomsfylla, och i år testar man något alldeles nytt under Gatufesten för att motivera de under 18 år att hålla sig nyktra. Man har nämligen inrättat en nykterhetskontroll vid en av utgångarna där ungdomar mellan 15-18 år kan blåsa i en alkomätare. De som blåser grönt får ett speciellt band och en stämpel som bevis på att man varit skötsam, samt ett kontantkort från Halebop. Dessutom är de som blåser grönt under tre kvällar med i en utlottning av riktigt fina priser.

Något att apa efter? Vi får väl se hur detta faller ut. I bästa fall blir det den win-win-situation som Gatufestens arrangörer hoppas på.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Svar till johan Söderling (2010-07-08 17:04)
    Det är ju i alla fall läge att se till att få ta del av de erfarenheter man gör sig under Sundsvalls Gatufest. Kanske funkar det inte alls, men i vilket fall som helst lär ungdomarna ha åsikter om detta och dessa ska bli intressanta att höra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.