Jaktpremiär!

Tiden flyger fram och redan är vi inne i augusti, så nu är friden slut. Ni som har en jägare i huset vet vad jag pratar om. Idag börjar nämligen höstens jakt (räv och grävling, har jag fått förklarat för mig), den 16:e är det råbockspremiär och i september brakar det loss med älg och jag vet inte allt annat.

Den har sina sidor, jakten, och jägarens känsla för jakten är så mycket mer än för andra fritidsintressen, det får man helt enkelt inse om man ska vara i lag med en sådan. Men jag kan konstatera att sedan min man och jag träffades för 13 år sedan har jag inte köpt kött mer än vid en handfull tillfällen. Det är en fantastisk lyx att ha tillgång till viltkött och veta att det inte kommer från storskalig köttindustri och allt vad det innebär.

Idag har hela familjen varit på Centerpartiets familjedag i Ånäset, ett jättetrevligt och välbesökt arrangemang som avslutades med Mauds sommartal. Jag hann bara sätta mig i bilen så kom rapporter via mobilen om reaktionerna här på bloggen! Naturligtvis kommer jag att skriva ett inlägg där jag ger min syn på utspelet om Vattenfall och energiomställningen, men först ska barnen i säng!