Hästsvans, ring i örat och ohyggligt kompetent

Ja, så beskrivs han av flera tunga namn i en artikel i Svenska Dagbladet, vår finansminister Anders Borg. Han klev som nybliven finansminister rakt in i hetluften med rubriker om svart barnflicka men har sedan dess gått från klarhet till klarhet och har klarat Sverige genom en av de tuffaste ekonomiska kriserna i modern tid. Idag sällar sig även S-märkta debattörer och ekonomer till hyllningskören.

Känns tryggt inför nästa mandatperiod tycker jag!

Anders Borg är den teoretiskt mest kompetenta finansminister vi haft och har till skillnad från många andra finansministrar också varit verksam på marknaden. (Klas Eklund, senior economist på SEB)

Sanningen är att han klarat sig ohyggligt bra som finansminister. Det är hans förtjänst att det är ordning på svensk ekonomi. Anders Borg värderar individens frihet högt och ser också, i förlängningen, de sociala svårigheter folk haft. (Stig-Björn Ljunggren, statsvetare och debattör (S))

– Mitt betyg för hans hantering av krisen är MVG. (John Hassler, professor i nationalekonomi vid Stockholm universitet)

– Som forskare måste du uppskatta hans stil. Han vill gärna ta in forskningen, se vilka lösningar som är bra utifrån vad forskningen. (Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholm universitet)

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.