Rabarber i goda vänners lag

Än är inte grillsäsongen slut, inte hemma hos oss i alla fall! Och i eftermiddag kommer goda vänner på besök, sådana som vi inte har träffat på alldeles för länge men som det alltid är lätt att umgås med, man plockar liksom bara upp tråden där vi var senast!

Det blir väl vilt i någon form på grillen och så får vi se vad vi hittar på när det gäller tillbehören. Men en sak som inte går att vara utan är rabarberchutney. Rabarberchutneyn som jag brukar göra är underbart god, vet inte vart receptet kommer ifrån men den passar i alla fall helt perfekt till grillat och även andra kötträtter (exv tjälknöl). En granne berättade att de brukar blanda den i en gryta som det ska vara mango chutney i, och även att de blandar creme fraiche och rabarberchutney till en kall sås som de har till allt möjligt. Det har vi också provat och det blir jättegott, även om jag föredrar den "naturell"…

 

500 g rabarber
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 1/2 msk ättikssprit 24%
3/4 dl vatten
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar
6-8 torkade aprikoser

Skär rabarbern i ganska små bitar, hacka rödlöken fint och riv ingefäran. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca 10 minuter, lägg i övriga ingredienser och låt allt koka i 30-40 min. Rör mycket under tiden! Häll upp i rena burkar med tätslutande lock och förvara i kylen, då håller den länge.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.