Än väntar vi i byarna på handling…

Min bloggkollega Ulf Eriksson (C) har idag lagt ut ett blogginlägg som på många sätt är intressant att reflektera över. Det är en replik på VF-ledaren (4/8) om Socialdemokraterna i Vännäs och deras plan för att få fler invånare till Vännäs, och bland annat nämner Ulf nedläggningshotet mot byskolorna:

"Övriga krav (från Centerpartiet, min kommentar)  var att bibehålla byaskolorna i dess nuvarande omfattning, investeringsbehoven fastställs på Bråns skola, ytterligare en förskoleavdelning i Vännäsby skola samt att musikundervisningen flyttas till Vännäsby skola.

Dessa åtgärder såg Centerpartiet som en garanti för att bibehålla grundservicen (barnomsorg/skola) ute i byarna just därför att denna grundservice är, enl. Centerpartiet och övriga borgerliga partiers uppfattning, avgörande för valet av boendeplats för en småbarnsförälder. Det är också en garanti för att vi kan marknadsföra kommunens mest attraktiva områden för människor som söker den livskvalité som inte storstaden Umeå kan erbjuda."

"Vi får nu hoppas att Socialdemokraterna i Vännäs lever upp till det av ett enigt Kommunfullmäktige fattade beslut vad gäller utveckling av byaskolor. Historien har bekräftat att det inte är i alla frågor som majoriteten följer dessa."

Ja, jag kan bara konstatera att många av oss ute i byarna väntar på handling. Hösten närmar sig, med kyla, regn och rusk och fortfarande har ingen långsiktig uppvärmningslösning åstadkommits på Bråns skola. Efterforskningar har besvarats med att "upphandling pågår" och att arbetet ska inledas i oktober.

Man behöver inte vara särskilt konspiratoriskt lagd för att tänka attdet var väl lägligt, då hinner 19 september passera. Och skulle det olyckas att bli fortsatt S-styre i Vännäs kommun så får nog vi som vill ha byskolorna kvar fortsätta att vänta på de utlovade investeringarna.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Nog är det att vara konspiratorisk alltid! Det handlar säkert mer om tröghet i den kommunala verksamheten, som naturligtvis inte flyter bättre den här tiden på året. Tro mig – jag har jobbat 38 år i kommunen!

  2. Stina Jansson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-08-05 21:09)
    Jag hoppas att du har rätt i att det inte finns anledning till misstro. Samtidigt kan jag tycka att det borde ha funnits gott om tid till både upphandling och att påbörja arbetet redan innan semesterperioden.

    Men jag får tillstå att du har längre erfarenhet än jag av att arbeta inom kommunen, 38 år längre för att vara exakt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.