Ooops, Wanja…

Ett besök på Alexandra Wermelins blogg igår kväll uppmärksammade mig på Linda Bengtzings debattinlägg i Expressen med titeln "Diskriminering är inte okej, Wanja". Hon berättar om hur hon bokats för att uppträda på LO-förbundens familjedag i Gävle. Men när LO fick reda på att hon också bokats till Centerpartiets allsångskvällar meddelade de att hon inte längre var välkommen att framföra sin musik på LO:s familjedag av den enkla orsaken att hon anlitats av Centerpartiet vid ett annat tillfälle. 

Jag förstår att Linda Bengtzing reagerar på detta. Man kan verkligen instämma i hennes undran om det helt har undgått ledningen att LO faktiskt har många medlemmar som röstar på något annat parti än Socialdemokraterna? Och vad är det egentligen för trist människosyn LO visar prov på?

Ooops Wanja, det här blev visst inte så bra…

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Svar till Andreas Jansson (2010-08-18 11:25)
    Allsång med Mikael Wiehe? Inte det första namnet som kommer till mig direkt, men varför inte? Ur ett ideologiskt perspektiv skulle det inte vara något problem, allsångskvällen handlar inte om politiskt agiterande. Och C har inga problem med att anlita underhållare som inte är centerpartister, Linda Bengtzing är ju t ex inte det.

    Wiehe är dock mest troligt för dyr för vår budget för fredagens allsång. Men om du kommer dit kan du säkert få lägga in en önskning om en Wiehe-låt under kvällen. Och surströmming är ju alltid gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.