Vännäs gröna röst – Centerpartiet!

I eftermiddag kl 16 sätter vi i Vännäscentern igång med valstugekampanjandet utanför ICA. Eller rättare sagt så är det inte en valstuga utan en valhusvagn! Kom gärna och prata politik eller förse dig med flygblad och annat utdelningsmaterial att studera senare.

Ett av flygbladen är detta – Vännäscenterns miljöprogram Gröna granna Vännäs som vi jobbat fram under vintern och våren och som jag är väldigt glad och stolt över!

Jag har tjuvlanserat det lite här på bloggen tidigare men den riktiga gröna granna premiären görs nu i veckan. Besök gärna Vännäscenterns hemsida som kontinuerligt fylls med nytt material, bland annat det gröna valprogrammet!

Etiketter: , , , , ,

13 kommentarer

  1. Rune

    Hej Stina..
    såg du Uppdrag granskning sist? Det är detta ni gör reklam för och tycker är så bra! RUT eller vad man ska kalla det.. ”euro orphans by Centern”
    sen vet ju folk som kan historien vad Centern sympatiserade med förr i tiden. ”huga”
    4,2% sist. jobba jobba under spärren!!!

  2. Barbro Johansson

    Hej Stina!
    Du är en av alla positiva kunniga (inom i stort sett alla områden) personer som står till Centerns förfogande i kommunfullmäktigevalet. När man läser de olika bloggarna från andra partier kan man ana en viss avundsjuka. Jantelagen lyser igenom, tyvärr!
    Håller tummarna för ALLA duktiga Center sympatisörer. Centerns valprogram står sig utomordentligt väl gentemot övriga partier, en röst på Centern för ett positivare, miljö-och landsbygdsvänligare Vännäs.

  3. Stina Jansson

    Svar till Rune (2010-09-03 10:18)
    Hej Rune, det blir ett svar som sträcker sig över flera kommentarsfält.

    Du är verkligen ihärdig i ditt hackande på Centerpartiet, men det vore ju mer konstruktivt både för oss två och andra bloggläsare med en mer seriös nivå på debatten. Uppenbarligen är min blogg i alla fall intressant nog för dig att läsa, det är ju alltid något 😉

    Ja, jag såg onsdagens Uppdrag granskning vilket handlade om barn som växer upp utan sina mammor eftersom de tvingats utomlands för att försörja sig. Det är naturligtvis mycket sorgligt att barn tvingas växa upp utan sina föräldrar, …

    (forts följer)

  4. Stina Jansson

    Svar till Rune (2010-09-03 10:18)
    Del 2

    …men den problematik som programmet tar upp beror knappast på RUT. Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot många länder i Östeuropa, bl.a. Lettland, och många familjer har svårt att klara försörjningen.

    Enligt branschorganisationen Almega är det dock så att andelen gästarbetare inom hemserviceföretagen är marginell. Den stora merparten av tjänsterna utförs av personer som kommer direkt från arbetslöshet på den svenska arbetsmarknaden.

    (forts följer)

  5. Stina Jansson

    Svar till Rune (2010-09-03 10:18)
    Del 3

    Den europeiska integrationen innebär stegvis att de ekonomiska klyftorna mellan olika länder minskar och att befolkningen i exempelvis Lettland får det bättre ställt och har möjlighet att både jobba och ta hand om sina barn. Innan murens fall fanns inga sådana framtidsutsikter. Men detta är en process som tar lång tid.

    RUT har inneburit att svarta jobb blivit vita. Om RUT-avdraget tas bort kommer de utländska bemanningsföretagen med utländsk arbetskraft att ta över den svenska marknaden, de är de enda som kan konkurrera mot svartjobb.

    (forts följer)

  6. Stina Jansson

    Svar till Rune (2010-09-03 10:18)
    Del 4

    Jag föredrar att vi skapar möjligheter för vita företag som följer lagar och regler på den svenska arbetsmarknaden, till exempel arbetstider och rätt till ledighet. Gör inte du det?

  7. Stina Jansson

    Svar till Barbro Johansson (2010-09-03 14:19)
    Hej Barbro! Tusen tack för dina uppmuntrande ord, det är skönt att höra!

    Jag håller helt med dig om att Centerpartiets valprogram, både på riksplanet och lokalt i Vännäs, är mycket starkt och jag är stolt över att få företräda Vännäscentern!

  8. Rune

    Precis! de jobbar vitt åt dessa städbolag! och vet du vad jag hellre betalar skatt till istället för att subventionera städbolag, byggbolag också för den delen (ROT).
    Program där våra svenska ungdomar mellan 18-ex 24 år anställs i företag och de som anställer dem arb.givar.avg befrias. (ta nu inte upp resturangbranschen)
    en fråga: Hur flitig kommer ni Centerpartister vara på bloggen efter valet?
    Tro det eller ej men jag är höger samtidigt som jag tycker Centern är själslösa!

  9. Stina Jansson

    Svar till Rune (2010-09-04 21:56)
    Jag kan lugna dig med att RUT-reformen inte tär på dina skattepengar eftersom folk går från arbetslöshet till RUT-jobb och således går det även pengar IN i statskassan. Det blir ett nollsummespel.

    När det gäller bloggandet kan jag såklart bara tala för mig själv, och jag har definitivt för avsikt att fortsätta blogga!

  10. Barbro Johansson

    Hej Stina (och Rune…)

    Fantastiskt att Centerpartiet har fått en sådan fantastisk draghjälp av Rune…. Genom att ställa frågor och lägga fram mer eller mindre genomtänkta påståenden Och du därmed med dina genomtänkta ,pålästa, kunniga sakliga svar till honom ger ALLA bloggläsarna en klar insyn i Centerpartiets politik. Förstår också varför Rune önskar vara anonym, (valtekniska skäl)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.