Här var det uppåt!

De senaste opinionsmätningarna har varit uppmuntrande läsning förr oss som hoppas på fina siffror för Centerpartiet i valet: 6,2% och 6,7%! Och fortsatt ledning för Alliansen vilket känns toppen! Det positiva läget i opinionen stämmer även bra överens med de reaktioner jag möter bland folk, exempelvis vid valhusvagnen utanför ICA i Vännäs i helgen. Som Per Ankersjö konstaterar på sin blogg – Centerpartiet har fördubblat sig på ett halvår och i alla mätningar, utom någon enstaka, från alla opinionsinstitut har vi gått framåt sedan i juli!

Jag noterade även att TV4:s kulturreporter Cicci Renström Suurna satt toppbetyg på Centerpartiets reklamfilm, som kommer att visas i TV4. Jag håller med henne om att det är en bra film med ett budskap som förs fram på ett lättillgängligt och humoristiskt sätt.

Många medier har olika typer av tester för att hjälpa de väljare som är osäkra att bestämma vilket parti de bör rösta på. I helgen hittade jag igen en variant som var riktigt bra, nämligen SVT & Sveriges Radios Valpejl. Den tar längre tid att göra eftersom den har hela 50 frågor att besvara, men man får även mer tillbaka eftersom man inte bara veta vilket parti som passar bäst utan även vilka kandidater (riksdag, kommun och landsting) som har svarat mest likt dina egna svar. Jag kan avslöja att Centerpartiet + ett annat alliansparti var de som passade bäst in på mina svar, och att den kandidat som passade allra bäst var en lokal kristdemokrat! Vi får väl ta ett snack någon dag han och jag… 😉

Tillbaka till Cicci Renström Suurna – har ni inte sett hennes recension så får ni en ny chans här: