Mitt i prick, Greger Hatt!

Greger Hatt berättar i två artiklar på Newsmill om sina skäl för att lämna socialdemokraterna och ansluta sig till Centerpartiet. Han hade dessutom en högt uppsatt ställning i S och var talskrivare till Ingvar Carlsson och Mona Sahlin.

Mona Sahlins förra talskrivare: Därför överger jag S för C

Mona Sahlins förra talskrivare: Jag övergav det storstilade S-systemet för att jag blivit äldre och klokare

 

Han skriver bland annat:

"Det borde kunna sägas också i valtider; Det finns mycket gott i socialdemokratin, inte bara dess historiska segrar som nu är självklarheter – rösträtten, arbetsrätt, sjuk- och föräldraförsäkring – utan också människor, impulser och passioner. Det sunda och moderna har dock haft svårt att komma fram i det otåliga maktpartiet som vill återställa sina system från sjuttiotalet och vara den självklara dominanten i politiken."

 

Det finns mycket som jag känner igen mig i i hans resonemang, som han för övrigt uttrycker väldigt väl. Och det han skriver om Centerpartiets öppenhet och välkomnande är mitt i prick, jag har känt precis detsamma som han beskriver:

"För egen del inser jag att jag hör mer hemma i Centerpartiet. Under åren i näringslivet har jag stött på så många samhällsengagerade människor att jag trivs bättre bland de som bejakar fullt ut också företagande som lösning på mänskliga behov. I vår tids känslomässiga vilsenhet, behövs mer betoning av hembygd, civila gemenskaper och underifrånlösningar. Och dessutom verkar Centerpartiet vara ett ovanligt varmt, öppet och vänligt parti mot nykomlingar – ett parti som faktiskt, till min förvåning, är intresserat också av vad vi nykomlingar tycker."

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.