Integration och mera Annie…

…på Svenska Dagbladets Brännpunkt igår.

Annie Johanssons debattartikel om bristerna i integrationspolitiken, kopplingen till barnfattigdomen och det utanförskap som många invandrare fastnar i när de inte kommer in på arbetsmarknaden är mycket tänkvärd. Här finns det mycket att göra!

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Katarina Hampusson

    Det är rätt att en dålig integrationspolitik får många olika negativa samhällskonsekvenser och att ett bredare spectra måste i fokus för att komma åt problemen. Bloggade om inspirationsmötet i Vännäs där föreningslivets möjligheter att bidra till en bra integration belystes (http://blogg.vk.se/katarinahampusson/2011/05/02/ideella-insatser-for-framtiden-219650). Själv ser jag i min roll i Landsbygdsrådet flera möjligheter som landsbygden har att erbjuda i sammanhanget, men som i de flesta föreningar jobbar vi ideelt och resurserna är knappa. Vännäs gynnas av sin litenhet och närhet. Lyckas vi att skapa ett nätverk och det tillsammans med kommunala insatser, har Vännäs i alla fall har goda möjligheter att lyckas.

  2. Krister Klermalm

    Parametriska faktorer har varit kända sedan länge. Det är så synligt dessutom hur det är ute i samhället och ute i våra för-orter. Varför tas inte det krafttag då att göra åt det här. Kunskaper finns – bland annat i dessa områden där det råder fattigdom och invandra täta områden – om vad det behövs och saknas idag. Ett är alla dessa fritidsgårdar som försvunnit, en sån logisk sak där det borde satsas även ifrån statens håll bidra sin del för att främja befolkningens hälsa.

  3. Stina Jansson

    Svar till Katarina Hampusson (2011-05-04 12:46)
    Jag har hört även från annat håll att inspirationsmötet var bra, roligt! Vännäs har massor av potential och jag tror du har helt rätt i att med nätverkande och optimalt nyttjade resurser kommer vi långt!

  4. Stina Jansson

    Svar till Krister Klermalm (2011-05-04 14:37)
    Hej Krister!
    Integrationsfrågorna är på många sätt minerad mark, och om man inte riktigt vågar ha en rak och öppen diskussion är det lätt hänt att insatserna blir missriktade, eller att man inte ens inser att behov av insatser finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.