Uppstart

Så var det slut på semestern och arbetet drar igång igen! Fem fantastiska semesterveckor har jag haft och det har varit så himla skönt att vara hel-ledig – från både jobb, politik, föreningsliv och bloggande. Det har behövts för att på allvar kunna varva ner, ladda batterierna och hitta den där härliga energin igen!

Det där med semester förresten – är det bäst med en lång, sammanhängande period eller att ha flera kortare ledigheter? Att de långa sommarledigheterna kan vara besvärliga för arbetsgivarna är väl knappast någon överraskning, men vad är egentligen bästa alternativet för den anställde?

En holländsk studie har visat att det är bättre för hälsan att sprida ut sin semester under året eftersom de positiva effekterna av en semester bara håller i sig en vecka efter att man är tillbaka på jobbet. Kanske är det så, men en viktig faktor i sammanhanget måste ju också vara vilket jobb man har, och framför allt vilken typ av person man är!

Det är inte ofta det händer, men i det här fallet kan jag konstatera att jag helt och fullt håller med Wanja Lundby-Wedin: Alla måste själva få bestämma när och hur de ska ta ut sin semester!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.