Klarar KDs statsråd att hantera hbt-frågorna?

Det har väl knappast undgått någon att Centerpartiet står inför ett partiledarbyte. Valberedningen har presenterat tre huvudkandidater – Annie Lööf (tidigare Johansson), Anna-Karin Hatt och Anders W. Jonsson.  De flesta förhandsdiskussionerna rör de två förstnämnda, men jag tror att Anders W. Jonsson kan skrälla. Han ska definitivt inte underskattas, den saken är klar.

I en debattartikel i dagens Expressen tar Jonsson exempelvis upp KDs hantering av hbt-frågorna. Han pekar på det problematiska i att KDs statsråd (social­minister Göran Hägglund och civilminister Stefan Attefall) har huvudansvaret för att utreda frågor där KD intagit en extrem position och som dragits i långbänk.

"Om Göran Hägglund och Stefan Attefall inte är beredda att i grunden göra upp med den förlegade politik som fortfarande präglar delar av deras parti, bör de lämna över ansvaret för hbt-frågor till andra statsråd.

Bara så kan Sverige få en human politik på hbt-området. En politik som på allvar utgår från tanken om alla människors lika värde."

Artikeln är både välskriven och angelägen, så den är absolut värd att läsa!