Könsstereotyper upp över öronen!

Ja det var verkligen någon som inte hade en lyckad dag på jobbet när den här reklamfilmen blev till. I vilket fall blev det fullständigt pannkaka av den här satsningen där EU-kommissionen skulle försöka locka kvinnor att satsa på att forska. Istället lyckades man stapla den ena unkna stereotypen på den andra.

Eller vad säger ni kvinnliga forskare därute – känner ni igen er? Eller ni manliga forskare för den delen – känner ni igen era kvinnliga kollegor?

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Bo Grahn

  Stereotyp eller normer som man hellre pratar om.
  Men om tex du inte tycker att denna norm är aktuell och i tiden så vill du ha en förändring. Och då blir det en annan norm. Och då kanske det är andra som inte tycker som du. Ja, vi kan ju inte ha ett normlöst samhälle.
  Men tro inte att om vi tar bort/förändrar en stereotyp/norm så blir det så mycket bättre. Det finns det ingen garanti för.

 2. Stina Jansson

  Svar till Bo Grahn (2012-07-03 08:27)
  Jag är inte säker på att jag förstår vad du egentligen försöker säga. Normer och stereotyper är två olika saker, men visst har du rätt i att de förändras med tiden.

  Men alldeles oavsett om vi kallar det stereotyp eller norm eller sätter en helt annan etikett på det så kan jag aldrig se att det kan vara okej att man förolämpar, kränker eller sprider fördomar. Och det är faktiskt det man gör genom den här ”reklamfilmen”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.