Förväntansfull

Nu är det drygt en vecka sedan Centerpartiet fick en ny partiledare – Annie Lööf. En oerhört kompetent politiker trots sin i sammanhanget låga ålder. Jag är jättenöjd med att C-stämman valde Lööf och ser en stor styrka i att hennes partiledarskap kompletteras med Anders W Jonsson som 1:e vice ordförande och Anna-Karin Hatt som 2:e vice ordförande. Deras kunskaper, erfarenheter och egenskaper kompletterar varandra mycket väl och jag ser fram emot att följa Centerpartiets nya partiledning och partistyrelse, och naturligtvis den politik som nu ska stakas ut utefter de inriktningsbeslut som fattats på stämman.

Samtidigt inser jag att det gäller att ha tålamod. Inget sker över en natt, och det är mycket som ska falla på plats rent organisatoriskt. Sannolikt har större delen av den vecka som förflutit sedan stämman i alla fall för Annie Lööfs del gått till regeringsombildningen och till att bygga upp sin stab. Och Centerpartiets nya ministeruppställning känns minst sagt lovande! Särskilt nöjd är jag med att få in Lena Ek i regeringen, och dessutom som miljöminister, en post som ligger mig extra varmt om hjärtat.

Att redan under veckan, mindre än 1 vecka efter stämman, gå ut i olika medier och forum och ropa efter "handling, inte bara tomt prat", känns ganska oseriöst. Det är ju nu det börjar!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Conny Forsström

    Nu kommenterar jag lite ”off-topic” men i beskrivningen av Centerpartiet på denna sida står bl.a. att läsa: ”….med fokus på individens frihet”. Den som är fattig är ofri. Det hjälper mig inte om jag kan välja mellan hundratals bolag om jag inte ens har pengar att köpa någon tjänst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.