Vad är det för fel på männen?

Att stifta (verkningslösa)-lagar och paragrafer hjälper inte mot det kvinnovåld vi ser knappast avtagit. Nyligen nere i Skåne har en kvinna blivit mördad. Den förmodade gärningsmannen (25 år) sägs vara gripen misstänkt på synnerliga skäl.

Nyligen läste jag om en svensk man i USA som förgripit sig på en flicka som fick 14 års fängelse. Man pratar här i USA i termer hur Sverige förfallit när det gäller mord och våld överlag men speciellt mot kvinnor vilken dålig statistik vi har.

Det skulle också varit en kvinna som skulle på jobbet kl 07 på morronen som blivit stoppad av 2 män och sedan försökt hålla fast henne medan den andre skulle knivskära henne. Männen hade otur, kvinnan var väl insatt i karate och försvarade sig så bra att männen valde ta på schappen. Alla kvinnor/flickor kan givetvis inte försvara sig så bra och här var det rena turen som räddade denna kvinna. Hade jag varit med och sett detta eller på något vis kommit till undsättning, haft ett vapen i hand skulle jag inte tvekat skjuta ner dessa utan att blinka. Såna män/personer är inte värda leva. Det är den attityden som måste till om vi vill få slut på våldet, dödandet och främst för att kvinnor ska kunna vistas säkra ute. Det hjälper inte med en text som förbjuder något eller säger det är inte ”passande” eller bara mjuka formuleringar som ska skydda kvinnor från våld. Här håller jag faktiskt Iran bättre, offentliga hängningar borde vara det lindrigaste straffet för män som skadar kvinnor. Nu är det ju givetvis tvärtom i Iran, där får man skada kvinnor, liksom i Ryssland i hemmet. Här är närmast kvinnor begärliga offer förgripa sig på. Det verkar också vanligt skjuta ner alla slags människor som inte anses passa in i deras samhällen, eller Putins.

Men att Sverige sjunkit så lågt till vad vi nu har måste bero på något, detta kvinnovåld som inte verkar bli ett dugg bättre. Vad uppfostrar vi männen till, hur ser deras uppväxtmiljö ut, var kommer de ifrån? Det är ju såna frågor vi måste utreda och ändra i om vi ska komma tillrätta med detta meningslösa våld. Inte bara kalla sig något, feministisk eller vad det nu kan vara.

Att männen världen över torde vara likadana är inte svårt upptäcka. Jag brukar spela ett mera nöjesspel utan några insatser där man får ta sig ett namn och även ett ansikte i olika utförande, män som kvinnor. Jag har testat och tagit formen av en kvinna tillika ett namn. Man kan också lämna kommentarer och det är inte alls ovanligt man får ”bitch”, ”fuck you” eller andra kränkande kommentarer just för att man är kvinna. Vad är det för fel på männen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.