Vad är det som skapar oro i världen – är det religioner?

Vi kan undra varför alla i tidigare århundraden eller tusenden varför olika religioner strävat efter rikedomar och makt. Visst har de strävat efter det. Se bara på alla byggnader som finns i världen, är det inte byggda för att vara imponerande och ståtliga och därmed också maktcentra. Visst är de det, se bara deras utsmyckningar för att inte säga storleken på dessa. Tar vi våra vanligaste religioner islam och kristendomen visst är det på det viset plus andra religioner kan det också stämma. Varför byggde man på det viset, trivdes Gud (den som trodde på honom) bättre i stora utsmyckade byggnadsverk? Detta är ju en ren bluff att den eventuelle Guden skulle tycka det, det var för folket man byggde för att skaffa sig makt därigenom, att få genomslag i sina eventuella predikningar i vem eller vad man dyrkade.

Den sanne Guden om det nu finns någon borde vara lika lätt att nå fattig som rik, utstött eller inte. Detta med stora utsmyckade byggnader, tron och makten de ville visa vara bara rent ut sagt en falskhet som hjälpt till skapa den oro vi har och inte minst har olika religioner bidragit till detta. Se på det populära turistmålet Thailand vilket vedervärdigt system de har. Hur ser deras standard ut och har den någon typ av socialt skydd liknande det vi har främst i våra nordiska länder. Ingenting alls i princip. Se på Amerika och andra stormakter, Ryssland eller vilka andra som helst, har de något uppbyggt system som vi har? Inte som jag ser.

Vi ser de pandemistöd som upplånats främst det amerikanska på 16-tusen miljarder, därför det finns inga skyddsnät för folket i detta landet som säger sig vara det rikaste i världen. Det är inte på långa vägar jämförbart hur vi byggt upp våra med de sociala skyddsnät som vi ändå har trots, eller främst regeringar som kan ha gått hårt åt det. Visst har vårt system fungerat bra med arbete som huvudmål, produktion, löner där framtida uttag kunnat ske i form av pensioner. Detta har ju ansatts hårt under senare tid, då många vill att vi ska börja ha det som i Amerika. Amerika, det fattiga landet med stora klasskillnader, rasism och gud vet vad. Tacka vet jag Norden.

Tyvärr har vårt system hårt ansatts där förmånerna varit för lättåtkomliga och fördelningen blivit orättvis. Många som kan ha arbetat hela livet, kan knappt få ut pensioner leva på. Ta bara hur de försökt plundra pensionsfonderna på pengar genom rena lurendrejerier. Tyvärr också här kunde sossen Thomas Bodström ta på sig en del. SAP är inte så oskyldiga heller till förfallet, men vår finansminister har ändå fått det till något bättre och arbetar för det. Allraligan eller vad den hette har sprängts som höll till utomlands där ”sprättarna” kapade åt sig åtskilligt av människor pensionspengar genom lurendrejeri. Det är inte otroligt att de skulle höra till gruppen som uppmanade folk till ”Arbetslinjen”. Tjuvar och banditer är vad de är. Låta andra bygga upp kapital för att sedan de som går i slips och vitskjorta, dyra kostymer, dyra klockor och allt annat som på ytan kan verka hur hederligt som helst, är rena fullflätade tjuvar.

En liten enkel Nordisk träkyrka kan var nog så trevlig, om inte trevligare.

Glad Påsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.