Allemansätten

Det kallar jag nästa generations rätt till allemansrätten. I o f sig är ju namnet felformulerat genom ordet ”man” ingår. Ett mera könsneutralt namn vore lämpligare liksom alla övriga namn, beteckningar och formuleringar har där ”man” ingår. Det skulle låta bra mycket bättre exempelvis med ”naturrätten”, allas rätt att vistas i naturen. Många sjukdomar skulle förhindras om fler människor hade tid, eller tog sig tid ströva i naturen. Speciellt sjukdomar med psykiska åkommor, men även andra. Stelhet, svårt röra sig, ont i leder eller på annat sätt bara vara instängd i en samma miljö dag ut dag in kan tära på vem som helst.

Vi vet att kroppen hänger ihop med våra sinnen och vice versa. Kan man få inspiration från huvudet hjälper det kroppen läka. Det vi nu ofta ser i samhället olika sorters åkommor, ständigt nya namn på åkommorna kan vara en del i detta. Det sätt människor bor under eller helt enkelt blir tvingade. Inga valmöjligheter finns.

Skogen är en gåva till oss alla. Bruka den, men låt även människor vandra fritt i den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.