Vad händer i det koldioxidfria samhället?

Vad kommer förändras, en del till det sämre en del till det bättre? Hur tänker man föra krig mot varandra? Utan stridsvagnar och det moderna flyget drivet med jetbränsle plus allt det övriga materialet som ingår i krig. Nu pratas det om ryssen och den upptrappningen vi har som hotar freden. Samtidigt har vi ett parti i Sverige som vill avveckla allt som drivs med bränsle, det fossila. För man inbillar sig inte köra på skogsbränslen, det kommer inte räcka långt i ett regelrätt krig. Dessutom tänker man riva ner kärnkraften och ersätta den med ännu mer vindkraft, samtidigt som vi ska öka elproduktionen. Vattenkraften beräknas vara basen i elförsörjningen. Grova ledningar ska byggas eller att de kan överföra strömmen, främst från norr till söder. Sverige beräknas exportera ström även till tyskarna som ska riva all nuvarande kärnkraft. Att de blir ännu mer beroende av rysk gas tycks inte bekymra dessa, samtidigt som EU vill bojkotta ryssarna. Här är det verkligen svårt förstå hur man tänker.

Den dyra nya färjan som nu går mellan Umeå och Wasa i Finland och skulle bli ett miljövänligt alternativ mot den gamla som drevs av rå fossil diesel i utbyte mot den nya som skulle drivas med gas, har nu gasen blivit så dyr att det inte går att driva den längre på den. Man har fått återgå till den gamla råa fossila dieseln för att överhuvud taget kunna driva den. Miljötänket av Umeås politiker som var så storartat och skulle ta världen med storm, hur ser det nu ut här? Tidsvinsten i jämförelse med den gamla har också uteblivit.

När verkligheten kommer ikapp är det måttligt roligt. Samma sak händer nog med Miljöpartiets planer för Sverige. Jag tror de kommer få lägga ner dessa snabbt nu när vi står inför den situation vi gör.

Bygga väl isolerade hus som kräver mindre tillförd uppvärmning, javisst, men hur lång tid skulle det ta och vem ska betala dessa kostnader? Den som bygger nya hyreshus blir det gästerna där som får betala, så det kommer kvitta i kostnad om uppvärmningen blir billigare för själva hyresgästen när hyran stiger mångfalt mot tidigare i äldre hus.

Hur blir det för oss som bor i egna bostäder där vi beräknas isolera dessa eller på något sätt minska elförbrukningen. Här gäller i första hand att effektivisera på något sätt. Med Miljöpartiets politik avser strömmen stiga rejält och vi ska minska ner förbrukningen i boenden, för att kunna öka i laddningen. Det är deras drömscenario. Kostnaden för att göra om ett hus till en standard där minimal ström förbrukas blir så dyrt att det är lika bra riva det och bygga nytt. Alltså, kommer inga människor finnas här i framtiden med Miljöpartiets politik. Sverige ska avvecklas inom stora delar, områden där inte folk kan bo där vindkraften istället ska ta plats och p g a den i ett senare skede som blir följden av det.

Jag tror det behövs en återgång till det mera realistiska hur samhället måste fungera. Framtidens bostäder kanske vi kommer på bättre idéer att bygga ”klimatsmart” och det finns ju redan de som gör, men om vi tänker oss i princip alla Sveriges nuvarande bostäder skulle ersättas med dessa nya, hur lång tid skulle detta ta? Vi kanske pratar om minst 100 år.

Trots att MP nu lämnat regeringen försöker S-regeringen fortsätta med deras energipolitik. Jag är skeptisk till de planer de har och som den nye energiministern har i sikte. Tids nog kommer verkligheten ikapp. Förnybar el? Vad finns i dagsläget förutom vattenkraften som av EU inte klassas som det? Vindkraften, men vad händer om ca: 20 år med den? Även om det står mestadels stilla kommer den fungera på det sätt det är tänkt då? Då ska alla dessa parker gås igenom, renoveras och det man nu säger är billigt kan bli en dyr historia. Dessutom kanske vi redan är invaderade om vi inga vapen har som fungerar. Ryssarna har, de tänker inte satsa på vindkraften, det är då säkert. Det är det övriga dumma Europa som istället gör sig beroende av ryssarna så att det lätt kan ta över. Vilka snillen vi har, både i Sverige och EU.

Tänker ”storsvensken” kriga med träpåkar?

Miljöpartiets politik passar om det vore Bali det handlade om, men Sverige, nära Nordpolen? Hur avser man situationen ska se ut i Sibirien, Kanada och Alaska där temperaturer neråt minus 60 kan vara en realitet. Ska de också förlita sig på fossilfri och förnybar el – vindkraft?

Ha. ha, ha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.