Stämmer det här?

Vi har alltid eller i alla fall under senare tid fått tips hur vi ska bygga bon för getingar och bin. Borra små hål i olika trävirken kan vara ett sätt. Vi hör också ständigt vi måste öka den biologiska mångfalden inom de områden de finns och funnits som man nu säger inte är tillfredsställande och håller på näst intill förintas. Det kan gälla båda land och hav.

Nu var ett inslag i TV4 som varnade för getingar att de ökat otroligt i mängd och byggt bon i bostäder där människor riskerar bli stuckna. Man varnar för getingstick och vissa personer är mer sårbara än andra vilket är sant. Det enda hjälpmedlet som finns är att ta kål på dessa genom att kalla på ”mordpatruller” som sprutar in gift i bona och dödar hela uppsättningen. Alltså från att säga vi skulle värna om den biologiska mångfalden till att uppmana vi ska ta död på den.

Nu vet jag inte direkt om getingar och bin helt kan jämföras, men båda sticker för försvar, inte för att det är något de gör om de inte känner sig hotade.

Hur vill vi egentligen ha det, jag förstår inte riktigt?

Ser vi till totalen har oerhörda summor satsats på ”den gröna omställningen”, men har det blivit bättre? Inte vad jag kan se, snarare tvärtom som det låter. Är allt bara en bluff som vi inletts i?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.