Från rovdjur till koranbränning

Om någon frågar mig vad jag tycker om koranbränningar tycker jag inte alls det är något positivt, likaså andra skrifter som räknas till heliga. Att vi har olika religioner i världen går knappast göra något åt. Vissa sämre och vissa bättre om vi så säger. Religion på en lämplig nivå utan fanatiska uttryck eller intryck och inte stör eller trakasserar någon kanske är helt acceptabla. Att också också vi har en ordning i Sverige liksom många andra länder att de båda könen (män-kvinnor) behandlas lika är för oss helt naturligt. Sedan får man givetvis ha vilken religion man vill eller tillhöra, men enligt våra lagar ska ingen känna sig förtryckt.

Tar vi den islamistiska världen och stora religiösa länder som drivs av islam och koranen är situationen en helt annan. Här ser vi kvinnor med i upploppen (Irak) med slöjor och andra kännetecken som hör islam till. Samtidigt ska vi ta in invandring varifrån människor flyr och däribland dessa länder med förtryckarreligioner. Här – Sverige – tillåts även byggas moskéer och att människor som bosatt sig här får utöva sin tro. Frågan är om vi längre kan tolerera detta när vi nu ser de våldsamma protester som sker mot Sverige. Vi kan inte längre ta emot människor som sympatiserar med religioner samtidigt som de önskar livet av oss. Ett totalstopp för invandring om de inte följer de villkor som gäller för oss alla i landet.

Att vi nu ”mjuknar” inför dessa förtryckarstater samtidigt som kampanjer förs emot hur kvinnor behandlas känns en aning bisarrt. Hur har man i Afghanistan? Inte är där någon dans på rosor och inte minst för kvinnor. Ska vi få en förändring i världen kan vi inte lägga oss platt för minsta påtryckning.

Stå upp för mänskliga rättigheter och jämlikhet och inte minst mellan könen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.