Extremism av olika slag

Det kan man få om en part trycker ner en annan. Det är oftast så det ser ut i världen och bristen på demokrati. Visst kan man tycka att Israel är en utövare av ett sådant system. Nu vill Netanyao frånta makten från domstolsväsendet och att det ska ligga på sittande regering och härmed kan även Netanyao gå fri från de anklagelser han står inför. Det är ett stort missnöje bland folket och en lång marsch på 7 mil har ingått i protesterna.

Hur fungerar det i Sverige. Här har vi ungefär ett liknande system där domstolarna är överhuvud. Ta koranbränningarna som exempel. Regeringen står maktlös i sitt sätt förhindra detta även om man skulle vilja. Så på ett sätt kan en förändring i just detta som Israel är på väg göra kanske inte är helt fel. Här har demokratin gått i fel i riktning och vi kan istället få en ren anarki utom någon kontroll för den regering som vi anser vi röstat fram. Det är ju på tok uppåt väggarna det här. I de flesta länder inom Europa sett där inte vi inte har styren som lyder under islam är bränning av heliga skrifter förbjudna i lag. Det borde vara lätt ändra i lagtexten om detta så vi slipper kontroverser i detta. Tar upp både tid och är synnerligen onödigt.

Att man inte gillar en religion finns andra sätt uttrycka sig på, förutom att ta till rena provokationer som bara leder till försämringar och rena upplopp. Vi ska inte ha människor i Sverige som tillåts göra sånt, inte heller ska vi andra influenser som påför oss olika religioner som förtrycker den ene eller den andre.

Sverige har gått för långt i sin demokrateringsprocess där vi tappat kontrollen och inte längre kan styra landet i en riktning som vore önskvärd. Här har samtliga regeringar under senare tid varit för flata i sina bedömningar. Exempelvis har vi byggt bostäder, erbjudit människor allt vad vi har för deras bästa och det som en gång gjorde vi kunde bygga upp landet har blivit rena missbruket.

En sak som bevisligen som händer och vi får ta konsekvenserna av den politik som förts är de nya fängelserna som måste byggas. Det är något fel då vi måste fängsla så många människor. Vi kunde lagt pengarna på annat och utveckla landet i stort. Det är enorma summor vi ser rinner bort och beror på den undfallenhet de regeringar vi haft inte förmått inse det här och stoppat på ett tidigare stadium.

Nu kommer notan på den usla och undfallande politik som präglat Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.