Thomas Hartman

Varför har ingen reagerat mot det så kallade kriget mot terrorn?

TERROR. I dessa mellanösterntider sitter jag och tittar på en intressant dokumentär på tv 8 om terrorism. Det är skrämmande hur USA definierat kriget mot terrorn på ett sådant finurligt sätt att man slipper bry sig om Genevekonventionen eller andra mänskliga rättigheter. Genom sin Guantanamobas har man också hittat ett kassaskåpssäkert sätt att kringå den amerikanska konstitutionen.

Det betyder att människor har gripits utan rätt till rättegång eller utan grundläggande rättsskydd. De har hållits inlåsta som djur. Periodvis utan mat och vatten och utan att se naturligt ljus annat än någon enstaka minut. Människor har torterats. Och ingen jävel har reagerat. Tvärtom har den gamla slagdängan ’ingen rök utan eld’ och ’man grips inte som terrorist utan anledning’ fått gälla som någon slags sanning.

Ytterst måste man fråga sig hur Sverige och Europa stillatigande har accepterat detta vidriga beteende från ett land som kallar sig demokratiskt. Vad gör det oss till? Ytterst faller ett oerhört stort ansvar på de svenska politiker som stillatigande accepterat USAs beteende.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.