Dagspendla med tåg till Stockholm???

I går skrev Hans Lindberg (S) i sin VK- blogg

”Många som bor i Umeå men jobbar i Stockholm dagspendlar med flyg. Kapaciteten är begränsad även på Arlanda vilket gör att nerläggning av Bromma flygplats skulle få katastrofala följder för Umeå.

Regeringen måste ta sitt ansvar och bygg ut järnvägen med fler snabbtåg så att fler kan börja pendla med tåg. Men så länge det inte finns det alternativet måste Bromma vara kvar som flygplats”.

Tror Hans Lindberg att man kan ersätta flyget med tåg för alla som dagspendlar till och från Stockholm???… Självklart är det oerhört viktigt för Umeå att ha de bästa tågförbindelserna och Alliansregeringen har presenterat Sverigebygget under Almedalsveckan som innehåller stora satsningar på infrastruktur i hela Sverige fram till 2035. Jag förstår att det är jobbigt för socialdemokraterna och Hans Lindberg att alliansregeringen nu meddelat att arbetet med Norrbotniabanan kan börja vilket är en tydlig signal hur Alliansregeringen vill satsa framåt. Men att dagspendla till Stockholm med tåg kommer nog inte under överskådlig framtid vara möjligt.

Däremot är oerhört viktigt för hela Sverige och Umeå med bra fungerande flygförbindelser. Flygplatserna och flyglinjerna i Norrland är hotade av tre röd-gröna partierna och deras flygfientliga politik. Med flygskatter och andra försämringar kommer allt färre Umeåbor och omvänt allt färre från Stockholmsområdet att kunna dagspendla till och från Umeå. Det är tillväxten och jobben i Umeå som står på spel.

Den 14 september så står Umeå inför ett vägval. Skall Umeå kunna fortsätta att växa och skall jobben bli fler eller färre? Alla jobb behövs!

 

Vi syns!

Ulrik Berg (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.