Inlägg från restaurangägare i Umeå om dubbelstöten

Jobben är den viktigaste frågan inför valet. Två av många åtgärder som Alliansen har infört för att underlätta att anställa är halverad arbetsgivaravgift för unga och halverad restaurangmoms. Vad är då förslaget från socialdemokraterna? Höjd arbetsgivaravgifter och därmed höjda trösklar för unga till arbetsmarknaden, och höjd moms på restaurangbesök och därmed minskad efterfrågan! Om S vinner valet och försämrar företagsklimatet, höjer skatterna på jobb och företagande samt tvingas bilda regering med V och MP så kommer det att leda till betydligt färre jobb. Men vi har några veckor kvar att svänga opinionen och förklara varför vi har den bästa jobbpolitiken.

Lägger ut ett oroande inlägg från en av många duktiga restaurangägare i Umeå!

Snart dags för val !

Många restaurangägare kommer att tvingas avskeda personal om hotet med den så kallade dubbelstöten – hotet om fördubblad moms på restaurangmat och fördubblade arbetsgivaravgifter för unga-förverkligas.

Men konsekvenserna av dubbelstöten blir långt större än så.
Något av det bästa med våra jobb är att vi kan erbjuda unga människor jobb i en bransch som växer mer än alla andra. Vi ser hur människor, varav vissa aldrig tidigare haft ett arbete, utvecklas och växer med uppgiften. 
Många lär sig att bli ansvarstagande och serviceinriktade individer. Vissa av dem stannar och utvecklas i branschen och kanske gör karriär i restaurangnäringen. Andra tar med sig sina erfarenheter och söker sig vidare till en annan bransch. I ryggsäcken har de med sig erfarenheterna av att vara en del av en arbetsplats, att bemöta människor och att ta ansvar för sig själv och andra. 
Det är ovärderliga egenskaper som vilken arbetsgivare som helst efterfrågar. Och ovärderliga erfarenheter för den unga individ som vill försäkra sig om att inte hamna i utanförskap och arbetslöshet. 
Besöksnäringen, där restaurangnäringen är en viktig del, utgör en av de viktigaste tillväxtnäringarna.. Och den växer stadigt tack vare de förbättrade förutsättningarna som råder i dag. Det är här som alltfler jobb skapas 
I dag är det samma moms på köttbullen som rullas i våra restaurangkök som det är på den fabrikstillverkade köttbullen i butiken. För oss är det självklart att det ska vara så. För oss är det obegripligt att vi riskerar att bestraffas med en högre momssats för att vi anställer människor som serverar köttbullen. 
Vi verkar i den bransch som fortfarande har de minsta marginalerna och de tuffaste förutsättningarna när man ska nyanställa eller investera i verksamheten. 
Båda politiska blocken betonar vikten av att människor arbetar för att vi ska kunna bekosta vår välfärd, med ambitiösa mål inför 2020. 
Men är det då verkligen rätt metod att dra undan mattan för de företagare som har möjlighet att skapa dessa arbeten?

Anders Alfredsson VD Allstar och Invito med 160 anställda.

Alla behövs Ulrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.