Svenska ungdomars inkomster ökar mest!

SCB.s senaste siffror över arbetsmarknaden visar att Alliansens jobbpolitik är en stor framgång. Nya siffror från SCB visar att i Juli 2014 jämfört med juli 2006 var 350 000 fler sysselsatta. Alliansen har i lågkonjunktur nått det mål som Göran Perssons misslyckades med att nå i högkonjunktur nämligen en sysselsättningsgraden på 80 % i åldersspannet 20-64 år.

Det är nära nittiotusen fler ungdomar mellan 20 och 24 år som har arbete nu jämfört med under 2006. För befolkningen i arbetsför ålder har inkomsterna sedan dess stigit med nästan 7 procent. Åldergruppen 20-24 åringar har upplevt en snabbare inkomstökning på 10 procent.

Ungdomars inkomster fortsatte att öka i Sverige under finanskrisen, medan de stagnerade eller rentav sjönk i andra utvecklade ekonomier. I det genomsnittliga rika OECD-landet steg ungas inkomstnivå med 3 procent mellan 2008 och 2011. Sverige upplevde, näst efter Sydkorea, den bästa utvecklingen. Ungdomars inkomster ökade nämligen med drygt 15 procent i Sverige. Det kan jämföras med 18 procent i Sydkorea, 10 procent i Finland, 6 procent i oljerika Norge och 4 procent i Tyskland. I USA ökade 18-25 åringars inkomster med enbart 3 procent, medan den sjönk i bland annat Island och Nederländerna.

En förklaring till den goda utvecklingen i Sverige är de skattesänkningar som ungdomar dragit nytta av. Sänkt arbetsgivaravgift för unga, samt utformningen av jobbskatteavdraget, har gynnat ungdomar. Efter 2011 har även sänkning av restaurangmomsen införts, som främjar en bransch som sysselsätter många unga.

Att bromsa eller stoppa denna utveckling på arbetsmarknaden vore rena katastrofen. Därför är det viktigt vem du röstar på i valet 14 september. Alliansen levererar. Vår politik handlar om att ta tillvara varje människas förmåga att växa av egen kraft. Vi vill att människor ska få ett arbete, en lön, arbetskamrater och en chans att forma och bestämma över sitt eget liv.

Alla behövs Ulrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.