Ska vi motverka utveckling för att S-politiker åkt skolbuss?

Ni får ursäkta.
Men ibland undrar jag hur det står till med helhetstänkandet hos mina så kallade partikamrater i kommunen.
Kan det vara så som Max Brantholm skriver i en kommentar i Egon Perssons blogg (för att läsa den,
klicka här) att på grund utav utarmningen bland socialdemokratiska politiker i länet, sitter det nu människor med stora kunskapsluckor och styr såväl kommuner som landsting? Jag citerar:

"Den utarmning som skett bland socialdemokraterna de sista åren i länet är tydlig. Vi behöver inte nämna namn men i de flesta socialdemokratiska kommuner i länet har "kvaliteten" på de styrande sjunkit märkbart."

Jag menar, att använda som argument i den här diskussionen om Fredrika, att "Jag åkte minsann skolbuss när jag gick skolan.", vilket Marcus gör i sin blogg idag och vilket jag hört en annan ur S hävda på möten, det tyder i mina ögon dels på att man saknar kunskap om hur samhällsutveckling fungerar och dels på att man icke har speciellt stort intresse för att ta till sig vare sig medborgarnas synpunkter eller övrig information som framlagts i frågan under de senaste åren.

Det spelar ingen roll om så allihopa av er skulle ha åkt skolbuss!
Jisses! Min käre far gick flera kilometer genom skogen till den där byn en del av er härstammar ifrån och bodde inhyst där om veckorna när han var liten och gick i skolan.
Men, det var då och det var han.
Precis som era skolbussresor var då och gällde er.

Ni må ju placera in saker i rätt kontext!

För övrigt finner jag det ytterst fascinerande att ovan nämnde Marcus, precis som vårt kommunalråd, väljer att ej publicera inkomna kommentarer i sin blogg.
Jag börjar förstå varför människor förvånades över att jag, fast jag är socialdemokrat(!), besvarade kommentarer i Folkbladet.

Så här avslutade Max Brantholm sin kommentar:

"Vi som är demokrater vill självklart se ett anständigt socialdemokratiskt parti. Vi är mer intresserade av samhällsbyggandet än politiskt käbbel och skyddande av särintressen. Idag är det väldigt svårt eftersom sossarna mer skyddar sina positioner än medverkar till samhällsutveckling.

Det kan låta märkligt men jag vill att vi sänder en tanke till de socialdemokrater, som idag är svikna av sina företrädare. De mår lika dåligt, som de som opponerar men till skillnad från oppositionen är de också utsatta för ett svek från sina egna."


Jag tackar Brantholm så mycket för omtanken.

Godmorgon.

 

En kommentar

  1. Max Brantholm

    Tack för citaten. Roligt att människor börjar tänka på vad som egentligen sker i vårt samhälle. Om demokratin ska fungera måste också invånarna känna till saker och ting vilket du, som socialdemokrat, också medverkar till.

    När våra företrädare, vare sig vi är socialister eller liberaler, använder sina ”ideologiska handböcker” i syfte att manipulera oss måste vi kunna ifrågasätta vad än vi tillhör för skock. För övrigt tycker jag att det måste finnas en intern opposition inom varje parti. Nu handlar det mera om ett politiskt ”baggböleri”. Lite humoristiskt kan man säga att vi som är drabbade av landstingets besparingar kanske också ser att, som av en händelse, också Baggböle råkar ligga i Umeå. :O)

    För mig är ideologi mera som färgen på en supporterhalsduk. Inte nödvändigtvis något, som är bra för oss invånare.

    Med tanke på den utarmning bland socialdemokraterna jag skrev om tidigare är det inte du som ska tacka mig. Snarare ska vi alla tacka dig, som tänker och ifrågasätter, som socialdemokrat.

    Tack själv Katarina!

    Max Brantholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.