Människor undrar fortfarande

Att utflyttningen av folk och av företag kommer att ske, kan ej längre råda några tvivel om. Bygden blöder mer än vanligt och människor undrar var det positiva låg i att fatta ett beslut som ger dessa följdverkningar.

Frågorna kommer att fortsätta.

Detta är ingen händelse som människor kommer att glömma bort, sluta dryfta sinsemellan eller debattera offentligt. Detta är ingen liten detalj, som går att sopa under mattan, ignorera och därmed hoppas på att pratet och tjatet om ämnet försvinner.

Det har skrivits av flera, att de sexton personer som röstade för att ta bort högstadiet från Fredrika, kommer att hållas ansvariga för de konsekvenser detta medför. Så är det.
Många människor har frågat mig om vilka det var som röstade igenom det beslutet. Detta går nämligen ej att utläsa ur protokollet. Konstigt nog.

Ta chansen att berätta var det fantastiska ligger med det som händer nu.
Var är det positiva med en sådan här utveckling, eller ska jag säga avveckling?

Ingen av er kan hävda att information ej delgivits om vilka konsekvenser ett beslut som det ni fattade skulle ge. Ingen. Om ni valde att betrakta den informationen som fria fantasier, då var det ert val och ni är likväl ansvariga.
Om ni valde att underlåta att beakta all information som fanns att tillgå i ärendet innan ni röstade, då var det ert personliga val och ni är likväl ansvariga.

Människor kommer att fortsätta påminna er om detta, fortsätta ställa frågor om varför ni valde att rösta som ni gjorde och fortsätta fråga varför ni ansåg att detta var ett bra beslut.

Så, ni kan ju lika gärna svara dem nu.
"Jag anser att det är bra för Åsele kommun att ta bort högstadiet från Fredrika, därför att…."
Fundera dock över vad ni ska säga till svar på följdfrågorna.
För de kommer de också.


Ha en trevlig torsdag där ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.