Om det är splittring, att sträva efter samarbete. Då splittrar vi.

En del kallar det splittring.
En del kallar det söndring.
En del påstår till och med att vi skadar partiet.

Man får ju tycka vad man vill.

Om det är splittring, att sträva efter samarbete. Då splittrar vi.
Om det är söndring, att verka för dialog. Då söndrar vi.
Om det är att skada partiet, att byta namn på en befintlig S-förening och att utöka upptagningsområdet till att gälla hela kommunen, precis som de andra S-föreningarna i vår kommun. Om det är att skada partiet. Då gör vi det.

Genom att byta namn från Fredrika Socialdemokratiska förening, till Södra Lapplands Socialdemokratiska förening, markerar vi att vi verkar för hela Åsele kommun. Vi har medlemmar från olika håll i kommunen och vi välkomnar alla som medlemmar, som är intresserade av att stå bakom den grund som vi vill bygga lokalpolitiken på. Oavsett var ni bor någonstans.

Vi eftersträvar utveckling av hela Åsele kommun. Tätort såväl som byar.
Vi vill stärka kommunens varumärke, så att kommunen blir mer attraktiv.
Vi vill samarbeta med alla kommunens innevånare.
Vi strävar efter ett samarbete över partigränserna.
Vi vill ha en hållbar utveckling för såväl vårt näringsliv, som för vår miljö.

Det låter väl vackert?
Politiska mål brukar ju göra det.
För att vi ska uppnå dem, behöver vi hjälp från er andra i kommunen. Ingen av oss kommer att ställa sig upp och lova att vi ska fixa det här så att kommunen blir bäst i landet. Ingen av oss har ensam den kompetensen, energin eller tiden. Därför behöver vi er andra. För det är enbart tillsammans, som vi kan lyckas göra skillnad. Vi kanske ändå har en bit kvar innan vi är bäst i landet, hur man nu egentligen avgör sådant. Men, om så många som möjligt hjälps åt att knuffa vår kommun uppför den backe Åsele kommun befinner sig i, då kan det nog i alla fall bli bra mycket bättre än vad det är i dagsläget.

Alla som har en idé, som har en åsikt, är värda att få komma till tals och att bli hörda. Goda idéer är lika mycket värda oavsett vilket håll de kommer ifrån.
Alla människor förtjänar att få veta vad som händer i den politiska sfären i den kommun de är mantalsskrivna och betalar skatt. Vi vill ha en öppenhet i det politiska rummet, så att medborgarna kan se själva hur och vad det är som händer och därmed även ges tillfälle att komma med synpunkter och ställa frågor, som blir bemötta och besvarade.


Ja, vi hade en träff här idag. På första maj. Ute i solen, som gjorde sitt bästa för att värma oss, men motarbetades av en isande kall vind som kom ifrån väster.
Vi vuxna drack kaffe eller te, barnen drack festis och det förtärdes hembakade bullar, kakor från Viskagården och varmkorv med bröd.
Under en vajande gul och blå flagga och invid en röd fana, träffade vi ett femtiotal människor i skilda åldrar, från olika hålll i kommunen, som hade olika politiska färger. Samt även människor utan uttalad politisk färg. Det gjorde vi för att vi anser att kommunen behöver helheten. Vi är lika mycket värda och har lika stor betydelse för vår kommun, oavsett vad vi röstar på vid allmänna val.

Även om vi i föreningen är socialdemokrater, så betyder det ej att vi enbart lyssnar till och pratar med de människor som bär en röd ros på kavajslaget.
Det vore ju snudd på diskriminering, vilket är rätt långt ifrån solidaritet.

 

 

4 kommentarer

  1. Sylvia Samuelsson

    NI ser ut som att ni vill sätta kommunens framtid i främsta rummet.
    Det ska ni ha all heder av.
    Det är bara att jobba på och det finns små kommuner som nått stor framgång utifrån samarbete.

  2. Brage Sundberg

    Hej, Katarina!
    Jag vill uttrycka min beundran för att du/ni i Fredrika orkar fortsätta att försöka upplysa och informera kommunmedborgarna. Du borde ge ut en vitbok om kampen du för för Fredrikas och därmed kommunens överlevnad.
    Jag läser din blogg med stor behållning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.