Ikväll är det exakt en månad kvar.

Det är den fjärde maj idag. Min guddotters ena storebror fyller år. Det är föreningsmässa i Åsele, kyrkokörerna i kommunen åker på en resa till Sundsvall idag och ikväll är det exakt en månad kvar till läsårsavslutningen vid Fredrika skola.

Den brukar vara en glad tillställning. Visserligen vemodig som de flesta skolavslutningar är. Men, den brukar ändå till största delen vara fylld av glädje, gemenskap och framtidstro.

I år inser jag att Föräldraföreningen kommer att behöva ladda upp med extra pappersnäsdukar till alla närvarande. För i år är det så mycket mer som avslutas, än bara ett läsår i grundskolan.

Min sons två äldre syskon, gick ut nionde klass här i Fredrika.
Deras lillebror får ingen chans att göra det.

Beroende på hur man räknar, så är det antingen beroende på sexton stycken, eller på en enda. Det var ju nämligen endast en enda rösts övervikt. Jag vet ej vem utav er, som skulle ha kunnat tänka sig att rösta annorlunda, om någon. Men, om det nu finns någon sådan ibland er, så hoppas jag att det sjunkit in vid det här laget, vad konsekvenserna blev av att den tanken stannade där.
Vid en tanke.

Jag har liksom ingen större förhoppning att ni som ej övervägde annat, ska förstå. Någonsin. Förmodligen tänker ni på samma sätt som de människor gjorde som undrade om jag var fullständigt dum i huvudet, när jag flyttade från Åsele till Fredrika.
Upplysningsvis var det en av de absolut bästa saker jag gjort i mitt liv.
Både för min egen skull och för mina barns skull.

Sorgligt nog kunde ni ej låta Fredrika få leva ifred och få den rika utveckling som var i antågande. Trots att det skulle ha gynnat hela kommunen.
Ingen av oss vet ännu varför ni ansåg att det beslutet var bra.
För ingen utav er har kommit med svar på frågorna som ställts.
Ingen har framlagt en motivering om hur detta gynnar hela kommunen.

Vi kommer att ha allsång på skolavslutningen i år.
Vi kommer att le genom tårarna och sjunga om den bygd vi älskar, när vi för sista gången samlas på en skolavslutning för klasserna F-9 i Fredrika skola.

Det kommer att vara slutet på en epok med nioårig grundskola i Fredrika.
Vilket innebär början till slutet för mycket annat.

 

2 kommentarer

  1. Brage Sundberg

    När jag läser din blogg idag kan jag inte låta bli att vädra en fundering, som jag haft en längre tid: Finns det en dold agenda hos majoriteten? Varför svarar man inte på frågor eller argumenterar kraftfullt för sina förslag? Om man gjorde det, kunde vi få en konstruktiv diskussion och skulle kunna förstå varandra….???
    Det kan aldrig bli ett förtroendefullt samarbete om det finns dolda agendor, som styr. Jag önskar att majoriteten klargör offentligt om de har en dold agenda för sitt handlande i Fredrika. Det vore hederligt och då kunde vi diskutera sakfrågan på ett bättre sätt.
    Jag inväntar svar från ”högsta ort”…

  2. Katarina Henriksson

    Svar till Brage Sundberg (2013-05-04 17:33)
    Tack för ditt inlägg Brage.

    Det är många som inväntar svar från ”högsta ort”.
    Jag misstänker att den väntan kommer att bli lång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.