Kommunfullmäktige 20 maj

Sedan jag skrev och uppmanade er att besöka kommunfullmäktige och där själva se och höra hur det går till, så har någon kommit på att sammanträdet ska hållas i Hälla. Hälla ligger tre mil från tätorten, mot Sollefteå efter väg 90. En mil från Gafsele och nio mil från Fredrika. En trevlig by på det stora hela. Jag mjölkade kor där i min ungdom. På den tiden det fortfarande fanns mjölkbönder med mindre uppsättningar djur. Innan EU.


Sammanträdet börjar fortfarande klockan 13:00. Men, den allmänna informationen till ledamöterna som föregår detta, börjar klockan 08:00. Ledamöterna erbjuds samåkning med buss från kommunalkontoret klockan 07:30. Det innebär alltså att jag skulle behöva åka härifrån senast kl 06:45.

Jag har dock ej sett något erbjudande om att åhörare ska kunna få skjuts dit. Alla kan ju nämligen ej färdas så långt för egen maskin.

Jag är fullt medveten om att sammanträden ibland förläggs utanför tätorten. Det jag finner fascinerande är att det denna gången ändrades med jämförelsevis kort varsel.

Den som skrivit nedanstående insändare, verkar tycka att det finns frågetecken kring tidpunkten kommunfullmäktige numera har möten på. Det skrev jag om i ett tidigare inlägg, så jag låter bli att kommentera det vidare.
Jag vet ej var citatet kommer ifrån. Men, jag gissar att det ej kommer från Åseles officiella hemsida, då jag i så fall skulle ha sett det. Den där andra besöker jag rätt sällan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.