Kommunalrådet citerar SD

Det kan ju betraktas som positivt att vårt kommunalråd intresserar sig för demokratibegreppet.

Däremot vet jag ej om det är att betrakta som positivt att både den text som finns i hans senaste blogginlägg, samt det blogginlägg som han skriver att det är en fortsättning på, är exakt densamma som finns att läsa i

Grundkurs för Sverigedemokrater (utgiven 2004), kapitel 3.

Finns på denna adressen (Klicka på den så kommer du dit):
http://www.janmilld.se/sd/grundkurs/3.html

Detta framgår med all önskvärd tydlighet om man kopierar en bit utav texten i Peters blogginlägg, sätter den inom citationstecken och googlar den.

Kommunalrådet har alltså än en gång citerat, utan att hänvisa till källan. Det i sig är irriterande nog. Men, att källan i det här fallet är ett parti som har en helt annan ideologi än det parti kommunalrådet hävdar att han representerar. Det är aningen skrämmande!

Om man fortsätter att läsa ursprungstexten så ser man att den i sig innehåller fel i hänvisning av källor. Citatet som tillskrivs Voltaire till exempel, myntades av Evelyn Beatrice Hall 128 år efter Voltaires död i hennes bok Voltaires vänner från 1906.
Det må väl vara hänt. Större delen av världen verkar tro att det var Voltaire som sade

Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem.


Vad jag undrar över är om kommunalrådet bara googlade demokrati+Åsele och fick upp denna sida, lät bli att kolla källan, lät bli att läsa hela dokumentet och bara lade sig till med den text han ansåg passade för tillfället. Om man fortsätter att läsa på originalsidan, så kommer man nämligen till detta:

Därutöver driver TV och andra media ibland formliga kampanjer, som i Åselefallet. Kampanjer som utvecklar sig till kraftmätningar med regeringen. De blir till demonstrationer av makt, politikerna ska lära sig var skåpet ska stå. Under Åselekampanjen hade till och med företrädare för regeringen svårt att få komma till tals i media. När TV1:s Speciellt skulle ha "debatt" i frågan fanns där företrädare för bara en uppfattning! Media visar alltså – genom sina kampanjer – ambitioner att ta över regeringens roll, vill vara första statsmakt och avgöra vilken politik som ska bedrivas.

Om han underlät att kolla källan, var det höjden av oförnuft.
Eller, var han fullt medveten om vad det var för sida han hämtade sin text från?
(Precis som när han kopierade Storumans Arbetarekommuns handbok och ville att Åsele Arbetarekommun skulle godkänna denna utan att någon annan än han hade läst den. Men, då var det i alla fall Socialdemokrater han hade kopierat!)
I så fall är det både skrämmande och beklagligt.

Längst ner på sidan där han hämtat sin text finns en ruta med diskussionsfrågor. En av dem är denna:

På vad sätt är vi sverigedemokrater bättre demokrater än våra politiska motståndare?


Om man går till första sidan på denna hemsida där texten finns som kommunalrådet kopierat, så finner man en meny bestående av rubriker som till exempel Agendajudar.


Alltså, är det ett sådant här styre Åsele kommun ska ha?
Verkligen?


 

 

3 kommentarer

  1. Katarina Henriksson

    Svar till Miche (2013-06-01 02:48)
    Vips, så var alla blogginlägg senare än 22 februari raderade från kommunalrådets blogg. Utan kommentarer.

    Det finns dock kopior på den…

  2. Jerry Sellin

    Eftersom Kommunalrådet trots tidigare påpekanden, fortfarande inte anger textens källa, så anser jag att han verkligen måste tro på det han ”Skriver” /kopierar. Och med andra ord, så måste han verkligen tro på det som han får att se ut som sina egna ord. Inte konstigt att jag och kommunalrådet allt som oftast hamnar i konflikt med varandra, när vi tydligen är mil ifrån varandra i Ideologi.

    Mvh/ Jerry Sellin en del av Södra Lapplands Socialdemokratiska förening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.