Vi minns

Att vi försöker gå vidare, i betydelsen skapa en ny vardag på ny ort, betyder icke att vi glömmer anledningen till att vi befinner oss där vi är. Vi minns Er alla. Både det fåtal som yttrade sig och de andra som var tysta. Jag läste ett träffande citat i Daniel Nordströms senaste helgkrönika (Arbetarbladet).

”Ansvaret är inte mindre för att man ingenting har sagt.” ~ Mihály Babits (1883-1941) ungersk poet.
En annan träffsäker kommentar, fälld igår av en socialdemokrat i södra delen av landet, är denna.

”Att vara sosse är att sätta laget före jaget.”

I små kommuner gäller det nog för alla politiker, oavsett partitillhörighet. Laget, är som jag ser det kommunmedborgarna. Väljarna som valt en för att tjäna dem på bästa möjliga sätt, efter deras önskemål. Det gynnar icke laget att man vill göra karriär inom politiken. Om det blir så ändå, utan att man strävat efter det för personlig vinnings skull, det är en annan sak. Dock är det sällan som detta händer, tyvärr. Det gynnar ej heller laget att man försöker misskreditera den som anför en avvikande åsikt. Men, det förmodar jag är självklart…

Nog om detta. Det börjar bli höst här borta nu. Men aspen jag ser genom mitt fönster är grön än. Likaså äppelträden.

Ha det gott!

4 kommentarer

  1. Bert-Rune Wibrell

    Jag önskar dig all lycka och välgång,Men känn aldrig bitterhet,det kommer att förstöra din ålderdom.

    • Katarina Henriksson (inläggsförfattare)

      Mången tack för omtanken!

      Det jag känner är sorg och som alla sorgeprocesser må den få ta sin tid. Men jag lär gå ur den stärkt. Om detta är jag övertygad.

  2. Lotta

    Hur kunde ni välja att flytta till just Bjurholm? Jag menar, det finns ju så många andra ställen i världen…hur som haver, lycka till och hoppas det snart känns bättre!

    • Katarina Henriksson (inläggsförfattare)

      Tack så mycket för välgångsönskningarna!

      Det var flera saker som gjorde att det blev Bjurholm, för de fyra familjer som flyttade hit. Resonemanget är för långt och delvis för privat (både för mig och andra) för att jag ska vilja dra det här. Men, hade någon frågat mig för ett par år sedan om jag skulle kunna tänka mig att flytta hit, så hade jag nog sagt ungefär så… Varför Bjurholm? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.